r
Nosalty Logó

Kocsonya újragondolva

Peti
Kocsonya újragondolva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

420
Kalória
27.5g
Fehérje
24.1g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
816.1g
Víz
104.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    816.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2104 micro
  • β-karotin
    5015 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6282.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    2562 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    8161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5053 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 4208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

  1. A disznó részeire öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a babérlevelet és alacsony lángon kezdjük el melegíteni fedő alatt. (Nekem körülbelül 2 óra volt, mire gyöngyözni kezdett.) Gyöngyöztessük tovább fedő alatt, alacsony lángon 5-6 órát, amíg a hús le nem válik a csontról. Az egész főzést fedő alatt végezzük, hogy ne veszítsen a vízből.
  2. Közben tisztítsuk meg a zöldségeket. A hagymákat hagyjuk egészben, a fokhagyma gerezdeket vágjuk 2-3 részre, a répákat és a zellert nagyobb, hosszúkásabb darabokra.
  3. Amikor a húsok már jól szétfőttek, adjuk hozzá a zöldségeket, sót, borsot, és főzzük tovább alacsony lángon fedő alatt. A zöldségek kb. fél óra alatt megpuhulnak.
  4. Zárjuk el a gázt, hagyjuk állni fedő alatt 1-2 órát, majd le lehet szűrni. A hús- és csontdarabokat dobjuk ki, eddigre azokban nem marad semmi íz és tápanyag. Osszuk szét a zöldségeket és a levet kisebb tálakba, tegyük a hűtőbe, vagy más hideg helyre. Másnapra megdermed és lehet fogyasztani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 360 p

A mi családunkban nem igazán szeretjük ezeket a malac alkatrészeket (farok, fül, köröm), viszont nagyon népszerű a kocsonya leve. A léhez viszont malac alkatrészek kellenek. Erre a problémára kínál megoldást ez a rendhagyó kocsonya recept. Mivel amúgy sem akarjuk megenni azokat a részeket, jó alaposan kifőzöm belőle a kollagént és az ízanyagokat, amiből így elegendő lesz a lében, hogy megkössön akár 6 litert is. Így az alkatrészeket kidobom a főzés végén, azok nem is lesznek benne a végtermékben.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...