r
Nosalty Logó

Hurka vegyes körettel sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Hurka vegyes körettel sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Összesen 2533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Összesen 141 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9534.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    7553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16622 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    11095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 2533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Elkészítés

A rétegzéshez

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk a felszeletelt hagymát, megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyú lenne, akkor leöblítjük), és 10-15 percig pároljuk.
  3. Egy tepsiben elterítjük a káposztát, a tetejére váltakozva rárakjuk a felszeletelt hurkát, kolbászt meg a megpucolt zöldségeket. Fóliával letakarjuk.
  4. Forró sütőbe rakva kb. fél órát sütjük, végül a fóliát levéve addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11540
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

A cékla pucolását szigorúan csak gumikesztyű használatával ajánlom.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszer még régebben egy receptet nézegetve itt a NoSaltyn, elbolyongtam egy blogra: palocprovence. Ott láttam ezt a hurka sütés ötletet, hogy burgonya szeletekkel váltakozva együtt sütni. Most egy kicsit tovább bővítettem, mert az alján ott lapul a savanyúság is hozzá, amit Tündértől vettem kölcsön a savanyú káposztás lepény receptnél talaltam. Meg egy kis őszi színeket is szerettem volna látni benne, így került bele a cékla meg az édesburgonya. Mivel ez kísérleti recept volt, egy kis tepsivel készítettem, a felszeletelt maradékot a többi egészben hagyott hurkával sütöttem meg.

Hozzávalók

A rétegzéshez

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk