r
Nosalty Logó

Sült hurka Évi néni konyhájából

Évi néni
Sült hurka Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hurka

Köret

831
Kalória
28.7g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
71.5g
Zsír
165.3g
Víz
299.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hurka

Köret

Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hurka

Köret

Összesen 4160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hurka

Köret

Összesen 280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    357.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10718.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    8069 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    826.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58263 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    97 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 4160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3919 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Hurka

  1. A hurkát tepsibe fektetjük, egy kés hegyével több helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen szét a bőre.
  2. Kevéske olajat öntve alá (szinte csak jól megkenve a tepsi alját), 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.

Köret

  1. Az almákat megmossuk, megtöröljük. Keresztben kb 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, magházát kivesszük.
  2. Vajat forrósítunk egy serpenyőben, s ebben pároljuk az almák mindkét oldalát 3 percig, miközben juharszirupot öntünk rá, hogy rákaramellizálódjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28

Máshogyan szerettem volna kínálni ezt a finom hurkát, mint ahogy hazánkban megszoktunk.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek