Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kolbász lencsével

Sült kolbász lencsével
Sült kolbász lencsével
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miután az újévi lencsefőzelékhez megvásárolt lencse egy része még megvolt a kamrában, gondoltam, épp itt az ideje a felhasználásának, de nem a megszokott főzelék-leves módon szerettem volna elkészíteni. Szerencsém is volt, hiszen pont ekkor volt egy kis időm arra is, hogy kedvenc gasztronómiai magazinom a GoodFood korábbi számait átlapozzam egy kis ihletért. És a 2012. augusztus számban megleltem azt a cikket, amire vágytam. “Bemutatkozik a lencse, filléres jolly joker a kamrából” címmel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét érdemes reggel, munkába menet beáztatni, így este már kb. 30 perc alatt puhára tudjuk főzni.
  2. Pont ennyi idő kell a kolbásznak is, hogy a 200 fokra előmelegített sütőben elkészüljön. A kolbászokat tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és süssük 20 percig.
  3. Ezután adjuk hozzá a felvágott paradicsomokat, és süssük további 10 percig.
  4. Mialatt a kolbászok sülnek, az olajon üvegesre párolt hagymához hozzákeverjük a puhára főzött, leszűrt lencsét. Felöntjük egy kevés főzővízzel, egyet rottyantunk rajta, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálalás: a lencsét a tányérra halmozzuk, a tetejére fektetjük a kolbászt, és pár szem sült paradicsomot, kevés szafttal megöntözzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi by Andrea

Mióta szakács: 2012.09.17.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, újév
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencsés kolbász, paradicsommal sült kolbász, főtt lencse kolbásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1348
sütnivaló kolbász 1 kg
paradicsom 4 db
vöröshagyma 2 közepes fej
lencse 400 g
1 csipet
bors 1 csipet
olívaolaj 1 dl