Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
510 perc / előkészület: 30 perc főzés: 480 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó házi kocsonya titka a hosszú és lassú főzés, valamint a friss, jó minőségű kocsonyahús!
Isteni téli fogás!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt és a körmöket tisztítsuk meg, alaposan mossuk meg a többi hússal együtt.
  2. A répát hámozzuk, a vöröshagymát és fokhagymát pucoljuk meg. Ezután mindent belerakunk egy jó nagy fazékba, és felöntjük hideg vízzel (kb. 5 liter, bőven lepje el).
  3. Felforraljuk, és a keletkező habot leszedjük. Fűszerezzük sóval, szemes borssal (a sóval óvatosan bánjunk, hiszen a füstölt hús is sós). Lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 7-8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, akkor fog megdermedni. A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni kell, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat!
  4. Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Amikor a lé is kihűlt kicsit, akkor ha szükséges, óvatosan szedünk le a tetejéről a zsírból.
  5. Ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott csülök és egyéb húsokat mély tányérokba. (A felkarikázott répából is teszünk mellé.)
  6. Ezután a levest leszűrjük, és a húsokra merjük, bőségesen. Majd hidegre tesszük dermedni, és kb. 3-4 óra múlva már fogyasztható.
  7. Kevés őrölt pirospaprikával megszórva, kenyérrel kínáljuk. De van, aki citrommal enyhén meglocsolva szereti.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 920
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéskocsonya, füstölt csülkös kocsonya, házi kocsonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

915
sertésköröm 30 dkg
sertéscsülök 30 dkg
sertésfül 30 dkg
sertésfarok 30 dkg
sertésbőrke 30 dkg
sertéscomb 0.5 kg
víz 5 l
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 2 fej
0 ízlés szerint
bors 2 teáskanál