r
Nosalty Logó

Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    324.2 g

Zsír

  • Összesen
    429 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5635.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2422 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    6305.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 5493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A csülköt és a körmöket tisztítsuk meg, alaposan mossuk meg a többi hússal együtt.
  2. A répát hámozzuk, a vöröshagymát és fokhagymát pucoljuk meg. Ezután mindent belerakunk egy jó nagy fazékba, és felöntjük hideg vízzel (kb. 5 liter, bőven lepje el).
  3. Felforraljuk, és a keletkező habot leszedjük. Fűszerezzük sóval, szemes borssal (a sóval óvatosan bánjunk, hiszen a füstölt hús is sós). Lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 7-8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, akkor fog megdermedni. A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni kell, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat!
  4. Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Amikor a lé is kihűlt kicsit, akkor ha szükséges, óvatosan szedünk le a tetejéről a zsírból.
  5. Ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott csülök és egyéb húsokat mély tányérokba. (A felkarikázott répából is teszünk mellé.)
  6. Ezután a levest leszűrjük, és a húsokra merjük, bőségesen. Majd hidegre tesszük dermedni, és kb. 3-4 óra múlva már fogyasztható.
  7. Kevés őrölt pirospaprikával megszórva, kenyérrel kínáljuk. De van, aki citrommal enyhén meglocsolva szereti.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4390
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A jó házi kocsonya titka a hosszú és lassú főzés, valamint a friss, jó minőségű kocsonyahús! Isteni téli fogás!

Címlapról ajánljuk