Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi

Rigó Jancsi
Rigó Jancsi
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldön élünk a férjemmel és a kislányommal. Most azonban éppen Itthon vagyunk szülő-, nagyszülő látogatóban, így annak rendje-módja szerint el vagyunk halmozva mindenféle finomsággal (is).
Ez a recept Anyukám egyik kollégájától származik eredetileg, de némi módosítást eszközölt rajta...hmm, és milyen jól tette, egyszerűen fantasztikus azzal a ropogós eper-csokidara tetővel.
További képek itt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a tésztát. Ehhez a tojásokat a porcukorral keverjük habosra kb. 10 perc alatt.
  2. Ezután szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, majd házasítsuk össze a tojásos-cukros keverékkel, és koronázzuk meg 1 dl olajjal.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztánkat, és tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez felverjük a tejszínt, majd hogy csavarintsunk egyet a dolgon, az 1/3-át félrerakjuk, a maradék 2/3-ba pedig belekeverjük a kakaót és a vaníliás cukrot.
  5. A sütemény összeállítása következik. Félbevágjuk a tésztánkat (vagy aki olyan béna, mint én, két lapot süt :P), az alsó felét megkenjük lekvárral (ne spóroljunk, ez nem a menza), majd rákenjük a kakaós krémet. Rátesszük a "tető"-tésztát, és a maradék fehér krémmel lekenjük.
  6. Díszíthetjük eperrel, csokidarával vagy az eredeti recept szerint csokiöntettel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 420
elküldve: 5
receptkönyvben: 312
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rigó jános másképp, kakaókrémes-lekváros piskótakocka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Wed, 2011-04-27 07:44

Kedves kicsivik!
Nem tudom melyik mondatomból gondoltad, hogy nem is vagyok hajlandó másik Rigó Jancsi receptet kipróbálni, szeretek újítani a sütésben-főzésben.
Szóval köszönöm a jókívánságokat, mindenkinek jó sütést kívánok.

Afraa
Afraa / Afraa Sun, 2011-04-24 11:55

Kedves Nemesvali!

Eredetileg az lett volna ennek a receptnek a neve, h Rigó Jancsi eléggé másképp (csak valamiért ezt túl kacifántosnak találhatták). Szóval igen, ez nem az eredeti recept, hanem egy saját szánk ízére szabott, módosított változat.

torpi
torpi Wed, 2015-07-29 02:49

Kedves Afraa! Mi is jobban szeretjuk ha az iz zamatosabb.En is ugyanugy keszitem , ahogy Te. Teljesen mindegy mi a cime, egy sutemenynek vagy etelnek, az ember mindig a sajat es csaladja szajaize szerint kesziti el. Udv: Valeria

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2011-04-24 11:45

Kedves Nemesvali!
Sütés-főzés közben néha szabadjára engedjük a fantáziánkat, hogy ne mindig a megszokott, sablonos étkek kerüljenek az asztalra. Ezen az oldalon pedig megosztjuk tapasztalatainkat, jól sikerült receptjeinket. A hagyományos Rigó Jancsit is nagyon szeretem, de nekem egy kicsit túl egyneműen kakaós, és az Afraa által feltöltött "Feketeerdő" beütéses változatot nagyon ínycsiklandónak találom. Szerencsére birtokodban van a tuti Rigó Jancsi recept, és nem is vagy hajlandó mást kipróbálni. (Most már csak az nem fér a fejembe, hogy akkor miért is olvastad a fenti bejegyzést?)
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Sun, 2011-04-24 10:47

A rigó jancsi tudomásom szerint csokimázzal készül a tetején, és egyáltalán nincs benne lekvár. Nem a kötözködés miatt, de az igazi rigó jancsi az amit én készítek, a fiam születésnapjára minden évben azt sütöm, a kedvence, nekem másképp van a recept.

965
tojás 4 db
porcukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
növényi tejszín 0.5 l
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
lekvár/ dzsem 10 dkg