r
Nosalty Logó

Málnás-vaníliás-kekszes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-vaníliás-kekszes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A málnatöltelékhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A málnatöltelékhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 3728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A málnatöltelékhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnatöltelékhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásból, a lisztből és a cukorból klasszikus módon piskótát készítünk, és egy kb. 20x20 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe öntjük. 180 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tepsibe.
  2. A málnatöltelékhez a málnát egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük (nem baj, ha darabos marad). A pudingport simára keverjük 2 evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a málnát.
  3. A forró málnatölteléket egyenletesen a piskótára kenjük.
  4. A vaníliakrémhez a pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és az elkevert pudingport hozzáadva sűrű pudinggá főzzük.
  5. Az így kapott pudingot óvatosan elkenjük a málnatölteléken.
  6. A puding tetején szorosan egymás mellett elhelyezzük a háztartási kekszeket. 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd betakarjuk a tetejét folpackkal, hogy a keksz megpuhuljon. Hűtőbe tesszük, és néhány órával később vagy másnap a keksz méretének megfelelő kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 555
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 58969
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Ajánló

Dekoratív külleme miatt kiváló vendégváró sütemény is lehet. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha karácsonyi számában találtam. Nálunk nagy tetszést aratott ez a könnyed, üdítően gyümölcsös süti. Szerintem nagyon finom lehet szederrel, szamócával vagy erdei gyümölcs keverékkel is.

Hozzávalók

A piskótához

A málnatöltelékhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...