Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-vaníliás-kekszes pite

Málnás-vaníliás-kekszes pite
Málnás-vaníliás-kekszes pite
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha karácsonyi számában találtam. Nálunk nagy tetszést aratott ez a könnyed, üdítően gyümölcsös süti. Szerintem nagyon finom lehet szederrel, szamócával vagy erdei gyümölcs keverékkel is.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A málnatöltelékhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

ajánlat

Dekoratív külleme miatt kiváló vendégváró sütemény is lehet. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, a lisztből és a cukorból klasszikus módon piskótát készítünk, és egy kb. 20x20 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe öntjük. 180 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tepsibe.
  2. A málnatöltelékhez a málnát egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük (nem baj, ha darabos marad). A pudingport simára keverjük 2 evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a málnát.
  3. A forró málnatölteléket egyenletesen a piskótára kenjük.
  4. A vaníliakrémhez a pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és az elkevert pudingport hozzáadva sűrű pudinggá főzzük.
  5. Az így kapott pudingot óvatosan elkenjük a málnatölteléken.
  6. A puding tetején szorosan egymás mellett elhelyezzük a háztartási kekszeket. 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd betakarjuk a tetejét folpackkal, hogy a keksz megpuhuljon. Hűtőbe tesszük, és néhány órával később vagy másnap a keksz méretének megfelelő kockákra vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 52 403
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 085
elkészítve: 27/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuska

Mióta szakács: 2010.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás-kekszes szelet, pudingos-gyümölcsös kocka

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melcsi30
Melcsi30 Sat, 2012-12-22 16:09

Én most csinállom második alkalommal. Mindenki kedvence. Én csak annyit változtattam, hogy a kekszet belemártottam tejbe. Kicsit hamarabb megpuhúl. Nincs idő, hogy többet pihenjen.
Meglátni és megenni !!!

Stelutza
Stelutza Fri, 2012-07-13 12:39

Kiprobaltam Kivi-vel es nagyon finom lett!!! Koszonom a receptet!

Rita71
Rita71 Wed, 2012-08-22 15:15

Nagyon köszönöm,finom süti,a lányom egyik kedvence!

nandi888
nandi888 Thu, 2012-06-14 11:07

Hello!
El akarom készíteni a sütidet a hétvégén egy aprócska változtatással. Szerinted apróra vágott eperrel lehet helyettesíteni a málnát. (mondjuk lehet, hogy az eredeti receptnél maradok csak eper éppen van itthon).

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2012-06-14 15:49

Szia!Szerintem eperrel is nagyon finom lesz.Próbálkozz vele nyugodtan.Jó sütögetést!Üdv!Zsu

Icegirl009
Icegirl009 Sat, 2011-07-23 17:07

Sziasztok!
Ismerek egy hasonló receptet, a család nagy kedvence. Butter-kekeszes sütinek hívjuk. Annyiban különbözik, hogy a tésztájába kell 1 csomag vaníliapuding, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor és egy csipet só is (és 3 tojás helyett 4). A málna helyett 2 üveg meggybefőtt, aminek a levéből (1 literre kiegészítem vízzel), 2 cs. vaníliás pudingból krémet főzök, ha kihűlt belerakom a kimagozott meggyet. Ezt teszem a tésztára. Majd 4 dl Hullala tejszínből habot csinálok, ezt elosztom a meggyes krémen, amin szépen kirakom a kekszet (Butter- keksz, Sparban tutira kapható). A tetejére pedig citromléből (6 ek.) és 20 dkg cukorból készült mázt öntök.

baliz
baliz Sun, 2011-06-19 15:49

Megcsináltam, nagyon finom... de az a problémám, hogy nagyon vastag lett a piskóta. Pedig 20 × 30 tepsiben sütöttem és így is túl vastag. Tettem a tetejére tejszínhabot, de még Így sem az igazi. Legközelebb szintén 20 × 30 tepsiben sütöm, de fele piskótából. lehet valamit elrontottam, mert úgy látom a többieknek sikerült (úgy mint a képen).
Köszi a receptet!

sütipofa
sütipofa Fri, 2011-04-15 18:53

Kedves Zsuska!

Kérlek mondd már meg, h mekkora tepsiben sütötted a piskótát?köszönöm: Viki

Tria
Tria Sat, 2011-01-22 14:40

holnap szeretném elkészíteni ezt a sütit, szederrel. a kérdésem az lenne, hogy a gyümölcsös tölteléket nem fogja széthúzni a rákerülő, nehezebb puding? nem fog szétfolyni?

buzsuka
Zsuska / buzsuka Sat, 2011-01-22 15:38

Szia!Nem egyáltalán nem húzza szét a málnakrémet a puding.Egyrészt a málnakrémnek van egy kis ideje "megszáradni" a piskótán amíg elkészíted a vaníliapudingot, másrészt pedig a puding folyékony állapotban kerül rá és gyönyörűen rá lehet önteni a málnára.Jó sütögetést!Zsu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-06 15:28

Szia!
Én is elkészítettem, de a kekszsor tetejére tettem egy kevés porcukorral elkevert tejfölt.
Nagyon ízlett a "mókus család" aprajának, nagyjának. "Sajnos" újból el kell készítenem.
Köszönöm a receptet. Mindenkinek ajánlom.
Gyors, egyszerű és nagyon-nagyon finom.

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2011-01-06 16:12

Szia!Nagyon-nagyon szívesen!Biztosan finom lehetett ezzel a verzióval is.Nekem is ezért tetszett meg ez a süti, mert viszonylag gyorsan lehet az asztalra varázsolni.Üdv!

benibogi
benibogi Thu, 2011-01-06 12:46

Szia!
Én is elkészítettem az újságból,és tényleg nagyon finom lett!:)Bár én málnalekvárral készítettem,mert épp az volt itthon :)

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2011-01-06 16:13

Szia!Én is nagyon jó ötletnek tartom a lekvárral való elkészítését.Megmondom őszintén nekem is volt egy ilyen gondolatom, hogy elkészítem málna vagy erdeigyümölcs lekvárral.Üdv!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 20:05

Elkészítettem.Nagyon ízlett a családnak. Köszönet érte.

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2011-01-06 16:17

Szia fehérvitorla!Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is!Nekem is a közeljövőben el kell készítenem mégegyszer a családnak.Üdv!

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-01-05 20:01

Hű,ez de jól néz ki,Zsuska!Pedig felfogadtam,így az ünnepek elteltével,hogy pár napig nem sütök semmit.De ezt mihamarabb kipróbálom,mert annyira jól néz ki.Majd informállak,hogy milyenre sikerült.
Köszönet a receptért,üdvözlettel:anyamaci

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2011-01-06 16:14

Szia anyamaci!Nagyon szívesen, és várom a visszajelzésed hogy ízlett a pite.Zsuska

Kat
Kat Wed, 2011-01-05 12:07

Ezt muszáj lesz kipróbálni! Hisz tudjuk jól a kísértéstől csak akkor szabadulhatunk meg, ha engedünk neki! :) Köszi a receptet Zsuska! :)

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2011-01-06 16:19

Nagyon szívesen!Folyamatosan tesztelem a különböző újságok és szakácskönyvek sütireceptjeit.Ami nálunk beválik teszem fel azon nyomban.Üdv!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 10:12

Húú ez hihetetlen jól néz ki!!!!Ha olyan finom amilyen szép akkor szuper!Gratulálok!

buzsuka
Zsuska / buzsuka Thu, 2011-01-06 16:15

Köszönöm szépen a dícsérő szavakat!Nagyon finom egyébként, nálunk serc-perc alatt elfogyott..A málna fanyarságát jól egyenlíti ki a vaníliauding édessége.

931
tojás 3 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
málna 30 dkg
vaníliás pudingpor 20 g
víz 2 ek
cukor 8 dkg
vaníliás pudingpor 60 g
tej 6 dl
cukor 12 dkg
háztartási keksz 25 dkg