Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kisfejű lepényhal Erős Pista szósszal

Kisfejű lepényhal Erős Pista szósszal
Kisfejű lepényhal Erős Pista szósszal
27 perc / előkészület: 15 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyan a lepényhal sok szálkát tartalmaz, de a helyes módon fogyasztásával mindegyiktől megmenekülhetünk. Másrészt nagyon finom, és ha finnyásak vagyunk megdolgozni érte, nem is érdemeljük meg.

hozzávalók / 2 adag

Saláta

Szósz

ajánlat

Gyors parti étel, érdemes előételt is készíteni, mert nincs sok hús a kisfejű lepényhalon, viszont igazi ínyenc falat. A párunkat is kényeztethetjük vele ünnepi alkalmakon.

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. A madársalátát megmossuk, átnézzük, gyökereit, ha van, levágjuk. Két tálon elrendezzük.
  2. A zellerszárat megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, a salátára szórjuk.
  3. Az olívabogyókat félbevágjuk, és a salátára szórjuk.
  4. A vajat serpenyőben felolvasztjuk.
  5. Az egyik kisfejű lepényhalat a serpenyőben közepes lángon megsütjük, 3 perc alatt oldalanként.
  6. Az egyik salátára tesszük, és leveses tállal beborítjuk, hogy ne hűljön ki.
  7. A másik kisfejű lepényhalat is kisütjük, 3 percig oldalanként.
  8. Közben elkészítjük a szószt.

Szósz

  1. Az Erős Pistát, olajat és fehérborecetet összekeverjük.
  2. Beleszórjuk a petrezselymet, és elkeverjük.
  3. A salátára helyezett kisfejű lepényhalakra csurgatjuk.
  4. Melegen tálaljuk.

Fogyasztása

  1. Érdemes egy tálat helyezni az asztalra a szálkáknak.
  2. A fejet és az uszonyokat eltávolíthatjuk.
  3. A hal húsát óvatosan, mintha puha vajat vágnánk, lekaparjuk. A gerinc a hal közepén húzódik. A gerinctől a hal körvonala felé kaparjuk le a húsát.
  4. Ha a hal egyik oldalát letisztítottuk, fordítsuk meg, és a másik felével is hasonlóképpen járjunk el. Nem ördőngősség.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 307
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hal erős paprika szósszal, madársaláta hallal, olajbogyós madársaláta, zelleres madársaláta, petrezselymes hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

460
hal 90 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
vaj 1 ek
madársaláta 75 g
halványító zeller 1 közepes szár
olajbogyó 8 db
koktélparadicsom 12 db
csípős paprikakrém 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
fehérborecet 3 ek
petrezselyem 1 ek
1 csipet
bors 1 csipet