r
Nosalty Logó

Kisfejű lepényhal Erős Pista szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kisfejű lepényhal Erős Pista szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Összesen 459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Összesen 920 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Összesen 70 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    670 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 920 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    404 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Elkészítés

Saláta

  1. A madársalátát megmossuk, átnézzük, gyökereit, ha van, levágjuk. Két tálon elrendezzük.
  2. A zellerszárat megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, a salátára szórjuk.
  3. Az olívabogyókat félbevágjuk, és a salátára szórjuk.
  4. A vajat serpenyőben felolvasztjuk.
  5. Az egyik kisfejű lepényhalat a serpenyőben közepes lángon megsütjük, 3 perc alatt oldalanként.
  6. Az egyik salátára tesszük, és leveses tállal beborítjuk, hogy ne hűljön ki.
  7. A másik kisfejű lepényhalat is kisütjük, 3 percig oldalanként.
  8. Közben elkészítjük a szószt.

Szósz

  1. Az Erős Pistát, olajat és fehérborecetet összekeverjük.
  2. Beleszórjuk a petrezselymet, és elkeverjük.
  3. A salátára helyezett kisfejű lepényhalakra csurgatjuk.
  4. Melegen tálaljuk.

Fogyasztása

  1. Érdemes egy tálat helyezni az asztalra a szálkáknak.
  2. A fejet és az uszonyokat eltávolíthatjuk.
  3. A hal húsát óvatosan, mintha puha vajat vágnánk, lekaparjuk. A gerinc a hal közepén húzódik. A gerinctől a hal körvonala felé kaparjuk le a húsát.
  4. Ha a hal egyik oldalát letisztítottuk, fordítsuk meg, és a másik felével is hasonlóképpen járjunk el. Nem ördőngősség.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 450
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 10.

Ajánló

Gyors parti étel, érdemes előételt is készíteni, mert nincs sok hús a kisfejű lepényhalon, viszont igazi ínyenc falat. A párunkat is kényeztethetjük vele ünnepi alkalmakon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugyan a lepényhal sok szálkát tartalmaz, de a helyes módon fogyasztásával mindegyiktől megmenekülhetünk. Másrészt nagyon finom, és ha finnyásak vagyunk megdolgozni érte, nem is érdemeljük meg.

Hozzávalók

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Címlapról ajánljuk

További cikkek