r
Nosalty Logó

Kinder torta Tubicám konyhájából

Tubicám
Kinder torta Tubicám konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

1027
Kalória
18.9g
Fehérje
113.9g
Szénhidrát
54.2g
Zsír
44.5g
Víz
204.9g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
70.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Összesen 12298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.6 g

Zsír

  • Összesen
    650.6 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11626.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    3699 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    981 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    3430 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1367.2 g
  • Cukor
    849 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    533.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2541 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2302 micro
Összesen 12298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát, az olajat, a zsemlemorzsát, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a darált, pörkölt mogyorót.
  2. A tortaformába sütőpapírt helyezünk, és az aljára szórjuk a darabosra vagdalt, pörkölt mogyorót. Ráöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (tűpróbával ellenőrizve) készre sütjük.
  3. Kifordítjuk egy tálcára a megsült tésztalapot, hogy az aprított mogyorós oldala legyen felül.

Mogyorókrém réteg

  1. A forró tésztát jó vastagon megkenjük nutellával, majd hagyjuk kihűlni.

Krémek

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Közben közepes lángon feltesszük a tejet melegedni.
  2. A kikevert tojássárgához adjuk a pudingporokat és az étkezési keményítőt, majd a melegedő tejből átmért 8-10 evőkanálnyi folyadékkal csomómentesre keverjük.
  3. Belecsorgatjuk a tojássárgás masszát a meleg tejbe, és folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  4. A hideg krémbe belekeverjük a kihabosított vajat és margarint.
  5. Felolvasztjuk az étcsokoládét (gőzfürdő felett, esetleg mikróban). Kettéosztjuk a krémet, majd az egyik felét összekeverjük az olvasztott csokival.
  6. A csokoládés krémet rákenjük a nutellás tésztalapra.

Kekszréteg

  1. A tejet felforraljuk, majd a darált háztartási kekszhez apránként adagolva krémesre keverjük. (Lehet, hogy több vagy kevesebb tejre lesz szükség, hogy kenhető masszát kapjunk.)
  2. A kekszréteget egyenletesen eloszlatva felvisszük a csokoládékrém tetejére. Majd a maradék, sárga színű, vaníliás krémet rátöltjük a keksz-csíkra.
  3. Hűtőbe tesszük a tortát, hogy szépen összeálljon.

Bevonat

  1. A tejszínhab port habbá verjük a tejjel. (Egyik részébe keverhetünk kakaót is, hogy kétszínű habbal díszíthessünk.) Habzsákba töltjük, és ízlés szerint dekoráljuk a tortát. Csokiforgácsot is szórhatunk a tetejére, mogyorószemeket, stb.
  2. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32

Nővérem szerezte (és kisiskolás gyöngybetűkkel rögzítette) még ezt a receptet egy gyermekkori szülinapi zsúron valahol, ami azóta feledésbe merült. Idén nosztalgikus hangulatban, hirtelen ötlettől vezérelve ezt a tortát kívánta szülinapjára. Ebből is látszik, hogy nem hiába az elnevezés, ez a süti-csoda legyen kóstolója bármely korosztályból való, mindenkiből előcsalogatja a gyermeki lelket.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek