Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pingvin szelet Boszi konyhájából

Pingvin szelet Boszi konyhájából
Pingvin szelet Boszi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Rama receptjei között találtam már pár éve, de eddig csak 1x készítettem el. Köszönet a receptért! Itt volt az ideje újra elkészíteni. Nem bántam meg, mert nagyon finom, és a vendégeimnek is tetszett.

A gáztepsim 25x35-ös, de én alacsonyabbra akartam, így 35x42-es tepsiben sütöttem.

Nekem nem sikerült olyan szépen szeletelni, mint a Ramanál láttam, pedig a javasolt módon jártam el:  forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel.

hozzávalók / 8 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Ha valamilyen finom és könnyű desszertre vágyunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és kimérünk mindent. Egy gáztepsit kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásfehérjét a sóval, citromlével és a cukorral jó keményre felverjük. Egyenként belekeverjük a sárgáját és a vizet. Beleszórjuk a liszt, sütőpor és kakaó keverékét, és jól eldolgozzuk.
  3. Ha ezzel kész vagyunk, beleöntjük a tepsibe, és betesszük a 190 fokra bemelegített sütőbe.
  4. Sütjük kb. 15-20 percig A megsült piskótát kihűlés után félbevágjuk.
  5. A krémhez a jól lehűtött tejszínt az aromával elkezdjük felverni, majd ha már szépen áll, beleöntjük a zselatinfixet, és az előírásnak megfelelően járunk el.
  6. A mázhoz egy lábasban felolvasztjuk a margarint, és beletesszük a csokit, és jól lehűtjük.
  7. A tepsibe betesszük az egyik lapot, és rákenjük a krém felét. Erre a máz kb. harmadát, és jól elkenjük, majd a krém második felét is rátesszük, végül befedjük a másik tésztalappal.
  8. Kicsit betesszük a hűtőbe dermedni, majd a maradék mázat rákenjük, és mehet vissza a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x42 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 231
elküldve: 37
receptkönyvben: 432
elkészítve: 12/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kinder süti, krémes szelet, krémes süti

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maya53
maya53 Mon, 2017-11-20 10:33

Kedves Boszi senkinek nem tűnt fel hogy a tészta másik fele mikor megy a sütire, mert az nincs ott. Csak az ha tészta egyik fele vissza a tepsibe, krém máz másik fele piskóta lemaradt, Nézd csak meg a leírást üdv marian

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2017-11-20 12:31

Kedves Maya! Tényleg nem tűnt fel nekem sem, de eddig senkinek. Sokan elkészítették már, valószínűen egyértelmű, hogy hova megy a második tészta. Elnézést !

maya53
maya53 Mon, 2017-11-20 23:53

Nekem nem sikerült a tejszín, lehet azért mert nem volt itthon növényi csak 2 dl a másik kettőt rendes tejszínnek vertem fel. Létezik ?

perigord
perigord Wed, 2013-09-18 21:24

Az eredetiben van méz, és ebből hiányzik is az íze. Nincs meg valakinek a mézes pingvinpiskóta recept? Elhagytam....

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2013-10-28 19:58

Szia!
Én is láttam mézes receptet, de nagyon megörültem ennek a fajtának, mert nálam nem mindig van itthon méz. Annyira nem ugrálunk érte. Remélem azóta megkaptad a mézes változatot.
Üdv.,: Boszi

zsido marcsi
zsido marcsi Wed, 2013-05-29 15:27

most sul a sutoben ,edddig minden ok...
remelem a vegeredmeny is ok lessz?.....

MeliBubu
MeliBubu Mon, 2012-08-27 12:45

Gyorsan írok még pár sort, nehogy bárki is elrettenjen a süti elkészítésétől. Szóval tegnap sütöttem meg, és ugye jót tesz a sütinek, ha a hűtőben várakozik a fogyasztás előtt. Mára már nem is olyan "ijesztő" a helyzet. Sőt! Tényleg úgy néz ki a süti, mint a bolti Pingui szelet. A tésztája valóban akkor lesz megfelelő vastagságú, jelen esetben "vékonyságú", ha abban a bizonyos nagy gáztepsiben sütjük. Bocsánat, hogy nem vártam meg az írással a mai napot, és igen, ízre finom, igaza van a párodnak, nem kiállításra visszük a sütit! Biztos, hogy nem utoljára sütöttem! :)

MeliBubu
MeliBubu Sun, 2012-08-26 16:34

Sajnálom, hogy senki nem írt még a süti készítésével kapcsolatos tapasztalatairól. Ma megsütöttem. Sajnos a nagy méretű, klasszikus barna gáztepsiben. Legközelebb biztosan kisebb méretűt használok hozzá. Amit én rontottam el, hogy langyosan csurgattam rá a tejszínhabra a mázat, mert féltem ha teljesen kihűtöm, akkor megdermed, így hát eléggé csúnya lett. :(
Remélem másnak jobban sikerül, mert ízre biztos hibátlan.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-08-27 08:43

Szia MeliBubu!
Sajnálom, hogy nem jók a tapasztalataid a sütivel kapcsolatban. Azt írtam, hogy az eredeti recept mekkora tepsit javasolt, a nagyobb tepsi az én ötletem volt, de amint látod így is jó lett. Én is megcsináltam a hétvégén, de most sajnos nem fényképeztem le. Most is a nagyobb tepsit használtam és jó lett. Egyébként férjem mondása: nem cukrászati bemutatóra sütötted! Mint írod, az ízével nem volt gondod.
Üdv. marcsi-boszi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-06-10 20:21

Ezerrel mentettem, köszönöm.:-))
Szép estét és szép nyárias hetet kívánok,- itt lenne az ideje, csak a hűvös-esős idő, mindig közbelép...Majdcsak beáll a Nyár! :-D
Éva-Anyóca

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-06-11 09:14

Szia Éva-Anyóca!
Remélem ha elkészíted tetszeni fog.
Amit az időről írtál az igaz. Most is esik az eső.
Üdv.: Marcsi-Boszi

728
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
finomliszt 16 dkg
víz 3 ek
cukor 15 dkg
tojás 6 db
1 csipet
citromlé 2 csepp
zselatinfix 1 csomag
növényi habtejszín 5 dl
vaníliaaroma 3 csepp
margarin 10 dkg
tej 1.5 dl
étcsokoládé 35 dkg