r
Nosalty Logó

Pingvin szelet Boszi konyhájából

Boszi
Pingvin szelet Boszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

728
Kalória
12.9g
Fehérje
70.9g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
36.2g
Víz
143.5g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7198.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    566.9 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 5800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és kimérünk mindent. Egy gáztepsit kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásfehérjéta sóval, citromlével és a cukorral jó keményre felverjük. Egyenként belekeverjük a sárgáját és avizet. Beleszórjuk a liszt, sütőpor és kakaó keverékét, és jól eldolgozzuk.
  3. Ha ezzel kész vagyunk, beleöntjük a tepsibe, és betesszük a 190 fokra bemelegített sütőbe.
  4. Sütjük kb. 15-20 percig A megsült piskótát kihűlés után félbevágjuk.
  5. A krémhez a jól lehűtött tejszínt az aromával elkezdjük felverni, majd ha már szépen áll, beleöntjük a zselatinfixet, és az előírásnak megfelelően járunk el.
  6. A mázhoz egy lábasban felolvasztjuk a margarint, és beletesszük a csokit, és jól lehűtjük.
  7. A tepsibe betesszük az egyik lapot, és rákenjük a krém felét. Erre a máz kb. harmadát, és jól elkenjük, majd a krém második felét is rátesszük, végül befedjük a másik tésztalappal.
  8. Kicsit betesszük a hűtőbe dermedni, majd a maradék mázat rákenjük, és mehet vissza a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x42

A Rama receptjei között találtam már pár éve, de eddig csak 1x készítettem el. Köszönet a receptért! Itt volt az ideje újra elkészíteni. Nem bántam meg, mert nagyon finom, és a vendégeimnek is tetszett. A gáztepsim 25x35-ös, de én alacsonyabbra akartam, így 35x42-es tepsiben sütöttem. Nekem nem sikerült olyan szépen szeletelni, mint a Ramanál láttam, pedig a javasolt módon jártam el:  forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek