Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól

Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól
Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam 11. szülinapjára készült! Szülinapi zsúrra jöttek hozzánk a kis barátok, úgyhogy 
a "teszten" átment!  Sőt! Nagyon ízlett nekik!! 

hozzávalók / 8 adag

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a mézet, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát és a kakaót.
  2. A végén adjuk hozzá a tejet és az olajat is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és lazán beleforgatjuk a tésztába.
  3. A masszát elfelezzük, és külön-külön egy kb. 28 cm-es tortaformában, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt 2 lapot sütünk.
  4. A lapokat hűlni hagyjuk, ezalatt elkészítjük a krémet.

A krém

  1. A tejet összevegyítjük a mézzel.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, és összekeverjük a mézes tejjel, valamint a zselatinfixszel.
  3. A krémet három részre osztjuk, két egyforma rész középre, és egy rész a tetejére a díszítéshez.

A középső csokiréteg

  1. A középső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük annyira, hogy kenhető legyen.

A felső csokiréteg

  1. A felső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük annyira, hogy kenhető legyen.

Összeállítás

  1. Végül a tortát összeállítjuk: az egyik tésztalapot visszatesszük a tortaformába, és a hab felét elosztjuk rajta. Pár percre tegyük a hűtő leghidegebb részére, majd a kicsit lehűlt habra szépen elkenjük a középső csokiréteget.
  2. Újra a hűtőbe tesszük, kicsit később rátesszük a hab másik felét is, majd ráhelyezzük a második tésztalapot.
  3. A tészta tetejére elkenjük a mázat, és visszatesszük a hidegre, hogy megdermedjen.
  4. Kedvünk és fantáziánk szerint díszíthetjük a megmaradt krémmel. Egy csillagcsöves habzsák praktikus segítség lehet, én szeretem kiélni a kreativitásomat vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 583
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kinder süti, kinder torta, szülinapi torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

715
tojás 6 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
méz 3 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 0.3 dl
napraforgó olaj 0.3 dl
habtejszín 4 dl
zselatinfix 2 csomag
méz 3 ek
porcukor 10 dkg
tej 3 ek
étcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tej 2 ek
étcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg
víz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek