r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól

Sylvia Gasztro Angyal
Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

720
Kalória
10.7g
Fehérje
75g
Szénhidrát
44g
Zsír
67g
Víz
219.4g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
62.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    352.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6976.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2769 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    599.7 g
  • Cukor
    497 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    535.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a mézet, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát és a kakaót.
  2. A végén adjuk hozzá a tejet és az olajat is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és lazán beleforgatjuk a tésztába.
  3. A masszát elfelezzük, és külön-külön egy kb. 28 cm-es tortaformában, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt 2 lapot sütünk.
  4. A lapokat hűlni hagyjuk, ezalatt elkészítjük a krémet.

A krém

  1. A tejet összevegyítjük a mézzel.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, és összekeverjük a mézes tejjel, valamint a zselatinfixszel.
  3. A krémet három részre osztjuk, két egyforma rész középre, és egy rész a tetejére a díszítéshez.

A középső csokiréteg

  1. A középső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük annyira, hogy kenhető legyen.

A felső csokiréteg

  1. A felső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük annyira, hogy kenhető legyen.

Összeállítás

  1. Végül a tortát összeállítjuk: az egyik tésztalapot visszatesszük a tortaformába, és a hab felét elosztjuk rajta. Pár percre tegyük a hűtő leghidegebb részére, majd a kicsit lehűlt habra szépen elkenjük a középső csokiréteget.
  2. Újra a hűtőbe tesszük, kicsit később rátesszük a hab másik felét is, majd ráhelyezzük a második tésztalapot.
  3. A tészta tetejére elkenjük a mázat, és visszatesszük a hidegre, hogy megdermedjen.
  4. Kedvünk és fantáziánk szerint díszíthetjük a megmaradt krémmel. Egy csillagcsöves habzsák praktikus segítség lehet, én szeretem kiélni a kreativitásomat vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28

A kisfiam 11. szülinapjára készült! Szülinapi zsúrra jöttek hozzánk a kis barátok, úgyhogy  a "teszten" átment!  Sőt! Nagyon ízlett nekik!! 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek