Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder paradiso Bubi konyhájából

Kinder paradiso Bubi konyhájából
Kinder paradiso Bubi konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a boltban kapható Kinder Paradiso-t. Így gondoltam, otthon is el lehetne készíteni. :) Nagy sikert aratott. Torta formájában is elszoktam készíteni születésnapokra, ahogy az a képen is látszik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a fele cukorral (150 g) habosra keverjük.
  2. A vajat a maradék cukorral (150 g) és tojássárgájával összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, sütőport, majd a keményítőt. Ezt alaposan összekeverjük. Végül a habosra kevert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
  4. A tésztát 180 fokon 45 percig sütjük. (A tapasztalom azt mutatja, hogy inkább kisebb hőfokon kell sütni, én 150 fokon szoktam, mert a 8 tojás miatt nagyon lassan sül a tészta, a teteje viszont annál hamarabb ég el.) Miután megsült, kétfelé vágjuk.
  5. A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és habosra keverjük. Majd a tészta alsó lapjára kenjük, és ráhelyezzük a krémre a felső lapot is. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 556
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubi2102

Mióta szakács: 2012.12.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta vaníliás mascarponés krémmel, kinder paradiso házilag, mascarponés piskótatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toth_eni
toth_eni Sat, 2014-05-24 22:17

Egy kedves vásárló ajánlotta nekem ezt a süteményt miközben épp Kinder termékeket promócióztam. Megfogadtam remek tippjét és jövőhéten ki is próbálom. Majd megírom, hogy sikerült! :)

Bubi2102
Bubi2102 / Bubi2102 Tue, 2013-03-05 17:11

Elnézést, ha nem érthető. A tésztához a tojásfehérjét keményhabbá kell verni. A képen én ezt tortaként készítettem el a testvérem születésnapjára. Természetesen ha nem tortának szeretnénk, akkor a tésztát csak két felé kell vágni. Lekvár nincsen rajta, sajnos az egyik lapom nem úgy sikerült ahogy szerettem volna és az kicsit sötétebb lett. A krém hozzávalóit pedig egybe kell összekeverni, nem kell külön a tejszínhabot. Örülök, hogy tetszik a recept. Remélem ugyan ennyire fog majd ízleni. :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-03-05 08:08

Nagyon tetszene nekem ez a recept, ha teljesen ertenem, amit nem ertek: 1. A tesztahoz a tojasfeherje habot csak keverni kell, vagy kemeny habba verni? 2. A recept szerint, ha jol ertem a kisult tesztat ketfele kell vagni es a ket lap koze keverjuk a kremet. De a foton ugy latszik, mintha tobb lap lenne, es tobb reteg krem is latszik, kozben valami sotetebb csikot is latok, mintha lekvarral is lenne megkenve. 3. A krem hozzavaloihoz a tejszint nem kell felverni mielott a mascarponet belekeverjuk? Ne haragudj, hogy ennyi kerdesem van, de igazan szeretnem megsutni, es a recepthez pedig gratulalok, mert igazan tetszik. Elore is koszonom a valaszt, udvozlettel: pussycat:)

1761
tojás 8 db
finomliszt 150 g
étkezési keményítő 150 g
cukor 300 g
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
vaj 300 g
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 250 g
mascarpone 250 g
vaníliás cukor 2 csomag
méz 2 ek