r
Nosalty Logó

Kínai szezámmagos csirke 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Kínai szezámmagos csirke 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Összesen 778 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Összesen 1556 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Összesen 165 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 778 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    3587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1556 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A kínai csirkéhez

  1. Készítsük el a szószt: minden hozzávalót keverjünk el csomómentesre, és egy lábasban lassan forraljuk fel, és tartsuk melegen. Ha túl édesnek találjuk, további ecet hozzáadásávalállítsuk be az ízt óvatosan. (Én jobban szeretek 5%-os almaecetet használni, ha nincs rizsecet,attól sokkal lágyabb benne a savanyú, sokkal finomabb ízt ad, és könnyebben eltalálható a helyes íz, mint a 10 %-os ételecettel.)
  2. Vágjuk 2-3 cm-es kockákra a csirkehúst, egy időre pácoljuk be kevés szakéba és szójaszószba.
  3. Keverjükel a tésztához szükséges hozzávalókat, minden folyékony rész legyen jéghideg.(Tekintettel egy kedves hozzászólóra, akinek nem sikerült, csapott evőkanállal dolgozzunk, és ha így is túl tömör lenne a massza, higítsuk óvatosan a szakéval. De sűrűnek kell maradnia, hogy bevonja a húst.)
  4. A csirkét forgassuk bele, majd kezdjük el bő olajban, kis lángonkisütni. Akkorjó, amikor a bunda máraranybarna.Ezt folytassukaddig, amíg a csirke el nem fogy, igyekezzünk minél hamarabb ezzel végezni. Forgassuk bele a meleg szószba, hintsük meg az előre, olaj nélkül lepirítottszezámmaggal, és főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 229959
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Ajánló

Miért ropog a bunda? A tészta több dologtól lesz ropogós. Először is, alacsony gluténtartalmú lisztet kell használni (ezért keverik a normál lisztet keményítővel), jéghideg vízzel és folyékony részekkel kell bekeverni. Ez nem azt jelenti, hogy összekeverd és hűtőbe teszed, állni hagyod, mert ilyenkor a glutén nagyon könnyen összeházasodik a vízzel és a bunda már nem lesz ropogós. Extrém módja az elkészítésnek, ha az egész masszát tartalmazó tálat egy jéggel teli edénybe ültetik. A titok a hideg, a liszt és hogy minél hamarabb végezz. A bő olajtól önmagában még nem fog ropogni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szokásomhoz híven egy recept eredetének nyomába eredtem. Az ötletet Motyola adta, amikor feltette a kínai szezámmagos csirke receptjét. Kiváncsivá tett, hiszen, mint ahogy minden kínai étel a kínai büfékben, ez sem kínai. Az információ forrásom adott volt: van egy kínai kollégám, aki mindig a felesége helyett főz - mondván, ő jobban tudja. Hát el is csíptem Yangot egy reggelen az iroda konyhájában, és kifaggattam. Megkérdeztem, hallott-e már erről az ételről? Meglepődtem, azt mondta nem. Hm...próbáltam körülírni, tudod, olyan kis gömbölyűre sütött ízék, ragacsos, fényes szószban. A vizualizáció hatott, elkezdett bólogatni, majd vágott egy grimaszt, és finoman megjegyezte: ugye tudod, hogy ez nem kínai? Bármi, amit ilyen büfékben látsz, az európaiaknak kitalált változat. Kb. azért kínai, mert kínaiak főzik. Majd adott egy címet, azt mondta, ha igazit akarok enni, ide menjek el. Fülön fogtam jóuramat, el is zarándokoltunk Frankfurt "azon" részébe - a környék biztonsági statisztikája alulról mérhetetlen, még a GPS is elveszett a kis utcákban, magunkra kellett hagyatkozni. Végül megtaláltuk. Pontosan az a hely volt, ahová még nappal sem mennék, nemhogy sötétedés után. Az asztalok ragadtak, a berendezés épp lecserélnivaló volt már, pedig most nyitottak. Egy foghíjas kínai pincérnő gurult oda hozzánk, étlapokkal a kezében, és alig érthető némettel megkérdezte, hogy a német-kínai étlapot kérjük vagy a kínai-kínait. Itt ért az első meglepetés. Persze gondolkodás nélkül kértük a kínait. Az ételek, amiket kihoztak nekünk, fényévekre voltak minden eddigi kínai büfés, éttermes élményemtől. Sajnáltam, hogy az európai ízléshez igazodva kénytelenek elrontani azokat a finomságokat, mert sokan különben talán nem ennék meg - csak azért, mert nem ismerős az íze. Így kerül bele ketchup, pirospaprika és sok más egyéb. A vacsora végeztével vallatóra fogtam a pincérnőt, majd amikor megértette, mit keresek, felnyihogott. Egy pillanat - mondta, majd eltűnt  a konyhában, és három kis falattal jött elő. Igen, ez volt az, de mielőtt bármit mondhattam volna, csak annyit mondott: ez csak a német-kínai étlapon van rajta. Nem bánom én, gondoltam, itt a lehetőség. Megkérdeztem, lehet-e tudni, hogy készül? A válasz csak annyi volt: mivel nem kínai, persze! Pár perc múlva már a zsebemben volt a cetli. Itthon nekiveselkedtem, legyártottam vagy egy tonnányit, mert kínai ide vagy oda, ez bizony jó kaja. :-) Aki szűkölködik alapanyagokban, annak mindenképp Motyola receptjét javaslom, de akinek akadnak ilyen hozzávalók otthon, próbálja ki így. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Akár kínai, akár nem kínai, ezt bizony ki kell próbálnom! :)

Törölt felhasználó

tetszik az oldal, de van olyan recept amit betettem a szakácskönyvbe és kipróbáltam, de nem ízlett, hogyan lehet ki venni a receptek közül?

Törölt felhasználó

rámész a receptköny szerkesztésére. ott kitörlöd, és alul pedig van a beküldöd "gomb".

loncsi

Kedves Eszter! Ez az egyik kedvencem, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni! Szeretettel loncsi

P.

Kedves Loncsi! Nagyon örülök! Remélem, ez is ízleni fog! Szeretettel Eszter

Törölt felhasználó

H??? ez egy elrontott recept. Elkészítettem és használhatatlan s?r? beton krémeket kaptam. Alig lehetett bekeverni. Nem olyan mézszer? mint a képen az is biztos :((((( pedig szórol szóra készítettem. Nem ajánlom senkinek

P.

Szia! Sajnálom, hogy Neked nem sikerült, de elképzelni sem tudom, hogy miért. Különösen ami a mézszerü részt illeti, nem tudom, miért lett "betonszerü", nekem mindig folyékony. Én mindig evökanállal mérem, de itt grammban írtam ki, ennek átváltása esetleg nem volt jó részemröl, ezt el tudom képzelni. De ezt átjavítottam, hátha segít. Viszont a pác, egy az egyben bevált nekünk és müködik. Tényleg nem tudom, sajnálom. Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Köszönöm

Törölt felhasználó

Kedves Eszter, néztem én is a receptedet, szerintem is az átváltásnál keletkezett a hiba. 5 dkg - 50 g keményít? els? látásra nekem soknak t?nt, mert az nagyon könny? anyag, ezután megnéztem a blogod, ott láttam, hogy 2 csapott ek van írva, ez már elképzelhet? volt nekem is. Szerintem tuti jó ez a recept, csak a keményít?t kell eltalálni, úgyhogy B.kiskonyhám, érdemes még próbálkozni, ne add fel! A legjobbakat: Mrs Smith

P.

Köszönöm a segítséged! :-)

Budai Brigi

A leges legjobb "kínai" kajám!!! 30 km kellett eddig utaznom érte. Szerencsére helyben is van már,de ott rettent? csíp?sre és édesre csinálják. Ki fogom próbálni ...és már megint fuccs a fogyómnak. :)))))) Hálás köszönet hogy elhoztad nekünk!!!!

P.

Szia Brigi! Èn pedig remélem, hogy ízleni fogod! :-) Eszter

Törölt felhasználó

Bocsi hogy itt kérdezem de nem tudom hol máshol feltenni...Itt a képen a háttérben van egy fehér kókuszgolyó. Ettem egyszer egy helyen ilyen tojássárgájás vaníliás kókuszgolyóféleséget aminek ilyen pudingos állaga volt.Nem tudjátok hogy lehetne ezt elkészíteni otthon? Vagy esetleg hol kapok fagyasztott állapotban?

P.

szia Ilcsy! Amit a képen látsz, az rizsgolyó, ami ehhez a csirkéhez készült. Szerintem ezt a receptet keresd itt: http://www.nosalty.hu/raffaello_golyok_recept_5793 Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Köszönöm a receptet de sajnos nem erre gondoltam :( amire én gondolok az nem raffaello golyó..az kókuszos amit én mondtam annak ilyen puding állagú a belseje és enyhén sárga szín?..de azért nagyon köszönöm :)

Törölt felhasználó

Ilcsy, ha még nem találtad meg: a nevét sajna nem tudom, de rizslisztb?l csinálják, vanilipudingszer? a tölteléke és meghempergetik kókuszreszelékben, én is imádom. Ha tudsz angolul, akkor itt egy video hozzá, "custard cream" maga a töltelék: http://www.youtube.com/watch?v=gXxAL5cR3cQ&feature=channel_video_title A tészta ami Neked kell, pedig a mochihoz hasonló szerintem. Keress rá a youtube-on szintén, els?re nem egyszer?. Szólj, ha nem megy.

Törölt felhasználó

Drága Eszter! Már két napja nem alszom:))))))), mert folyton csak arra gondoltam, hogy végre el kell készítenem ezt a remek "kínai" :) fogást. Szóval, ma végre eljutottam a boltba, és vettem rizsecetet, mert az nem tartok itthon ipari méretkben, egyébként az összes hozzávaló rendelkezésre állt. Annyi megjegyzésem lenne, hogy: 1. A csapott ev?kanál - el?z? hozzászóló ide vagy oda, egyszer?en elképzelni sem tudom, hogy lett beton (???) a masszája, hacsak nem 50 dekát tett bele 5 deka helyett...- az bizony nálam púpozott ek. volt, s?t. Egy jó s?r? palacsintatészta -szer? masszát kell, hogy kapjunk. 2. Próbasütést végeztem, és mivel nem lett olyan, mint a kedvenc kínai büfénkben :))) - értem ez alatt, hogy nem "púposodott fel a bunda - tettem bele még egy kis süt?port, kb egy teáskanálnyit, úgy szemre. 3. Az "egy egész csirkemell" elég tág kategória. Nálam 50 dkg volt egy egész csirkemell, ahhoz másfélszeres mennyiség? massza kellett (utólag le kellett gyártanom még egy fél adagot, mert kevésnek bizonyult. Szóval szerintem a fenti bunda-massza (de hülye szó ez :)) kb. 35 dkg csirkemellre van kalibrálva. Szerintem. De nem baj, feltaláltam magam :). Ellenben a máz elég lett, mondjuk kicsit lecsöpögtettem, mert nem bírom, ha tocsog a cukros kulimászban. 4. Na, mindezek után teszteltem az öcsikén, aki itt lakik pont felettem és évek óta nagy rajongója ennek az ételnek - szinte minden hétvégén betol egy adagot a volt KGST piacon (bizony, nálunk ilyen is van:)), mert a kínai büfés csávó ott árul egy lakókocsiban :)))) 5. 2 perc múlva csörgött a telefon: "Jutka, ez ááááááááállat!!!!!!!!" Erre elkezdtem menteget?zni, hogy "Hát, azért nem olyan, mint a Szök?kútban" (ez a kajálda neve) mire a szavamba vágott, hogy "Áááá, annál jobb!!!!!! Szóval: KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!

P.

Juci, Te drága! :-) Na, én meg végre akkor tudok aludni! Azóta sem hagyott nyugodni a gondolat, hogyan lett beton az a szósz, de ennél jobb leírást aligha kaphattam volna. Köszönöm Neked, Nektek, hogy kipróbáltátok, az meg nagy öröm, hogy ízlett! Mostantól, hivatalosan ezt a hozzászólást minösítem hitelesnek! Punktum. Sok puszi! :-)

Törölt felhasználó

Miskolc, drága Miskolc! Régen egy Leopold nev? Kínai kezdte el azt a büfét, azóta kitudja hanyadik Leopold csinálja. :) A szezámmagos marhájuk nagyon finom volt, régen. Üdvözlettel: Kempe

Törölt felhasználó

Szia. Tojás nem kell bele? (ami nem baj,mert a kislányom tojásérzékeny,de hiányolom bel?le)

P.

Szia Beja! Egyáltalán nem kell. Ez egészen másfajta tészta. Eszter

Törölt felhasználó

Köszönöm Eszter!:-)

Törölt felhasználó

Nagyon finom ,pont olyan íze volt mint a kínai étteremben amit ettem(pedig a barátom készítette el),bátran használjuk hozzá a chilli paprikát,csak még jobb lesz:-)Nagyszer? recept!

P.

Szia Christie! Nagyon szépen köszönöm, a visszajelzést! És nagyon örülök, hogy ízlett! :-)))

Törölt felhasználó

Gyerekek ez a csirke isteni ezt meg kell mindenkinek csinálni!!!Ez az egyik kevencem!Egyébként is szeretem a Kinai kajákat.Lehet tanulni t?lük,mindenféle zöldséget használnak és a husok is megmaradtak mellettük,izletes finom minden kaja.

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Mi is nagyon szeretjük ezt az ételt és érdekes volt a sztori, amit írtál róla, legalább már tudom, hogy ez sem eredeti kínai. :) Remélem majd egyszer el tudom készíteni a te verziódat, mert nagyon jól hangzik, addig meg talán marad próbának a költségkímél?bb megoldás. Köszi ezt a receptet, valamint a többi is nagyon tetszik, mindig találok bennük valami újat és nagyszer?t! :) Üdv: Berni.

P.

Berni, köszönöm szépen a hozzászólásodat örülök, hogy találsz számodra érdekes dolgokat a receptjeimben! Igen, azért linkeltem be a másik receptet is, mert nyilvánvalóan nem mindenkinek akadnak rögtön otthon ilyen hozzávalói. Aztán ha egyszer úgy alakul, érdemes ezt is kipróbálni! Üdv: Eszter

Gaby

Tegnap elkészítettem, el?ször életemben. Féltem t?le egy kicsit, de az eredmény leny?göz? lett. Nagyon-nagyon finom volt! Köszönöm!

Hozzávalók

A kínai csirkéhez

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.