Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell pirított mandulával, mustáros szósszal

Csirkemell pirított mandulával, mustáros szósszal
Csirkemell pirított mandulával, mustáros szósszal
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebédre dobtam össze, mert a karácsonyi mandula csak nem akart elfogyni, hiába volt tökéletes a minősége. 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mellé fehérbort tudok elképzelni, esetleg rosét, és köretnek steak krumplit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát apró darabokra törjük (mondjuk klopfolóval, vagy mozsárban), és száraz serpenyőben megpirítjuk. Pirítás után egy külön tálba öntjük, és meglocsoljuk egy citrom levével. 
  2. Kockára vágjuk a csirkemellet,megsózzuk és megszórjuk egy kevés chilivel. Olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk, majd kevés vízzel pároljuk úgy 4-5 percig. A megmaradt vizet elforraljuk alóla. 
  3. A mandulát és a csirkemellet összeforgatjuk.
  4. Egy kanál dijoni mustárt és egy kanál mézet összekeverünk, kicsit megborsozzuk, hozzákeverünk (aszerint, mennyire akarjuk hígítani) némi joghurtot.
  5. Tetszés szerint köretet készítünk hozzá, én most nyers lilakáposztával fogyasztottam.
  6. Tányérra tesszük, mellé mártást kínálunk. Jó étvágyat! 


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 397
elküldve: 0
receptkönyvben: 196
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Idontcare

Mióta szakács: 2010.03.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell mustárral, mustáros-joghurtos csirke mandulával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
csirkemell filé 2 db
dijoni mustár 1 ek
mandula 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
joghurt 150 g
méz 1 ek
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint