Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hosszú leves

Hosszú leves
Hosszú leves
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első kínai étel, amit elkészítettem, mert nem kell túl sok furcsa hozzávaló, amivel ha megmarad belőle, később nem tudok mit kezdeni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Akkor érdemes készíteni, amikor például káposztás tészta is lesz a menün, hogy ne kelljen kidobni a maradékot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes lángon felhevítjük az olajat. A húst, meg a káposztát hozzáadva, 5 percig pirítjuk állandóan kevergetve.
  2. Felöntjük a húslevessel, ízesítjük a szójaszósszal, meg gyömbérrel.
  3. Felforraljuk, belefőzzük a tésztát.
  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 089
elküldve: 2
receptkönyvben: 435
elkészítve: 12/21
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

long soup,kínai húsleves, gyömbéres-szójaszószos leves sertéshússal

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cemii
cemii Sat, 2014-05-03 12:43

Ez egy isteni finom leves, megcsináltuk, 6 jókora adag lett :) Ráadásul a párom választotta ki, és ő is minden alkalommal jól lakott vele. :) Még 3. nap is szívesen ettük, köszönjük!

witch
witch / witch Sat, 2014-05-03 13:47

Ennek igazan orulok, hogy nem untatok ra, egeszsegetekre! :o)
A receptet pedig nagyon szivesen!
udv:witch

edinasz19
edinasz19 Wed, 2012-08-08 13:47

A húst előre meg kell főzni? Vagy nyersen rakjuk az olajba pirulni?

witch
witch / witch Wed, 2012-08-08 17:22

Nyersen kell belerakni. Amiert vekonyra van szeletelve nem kell elofozni.
Ha tudsz sertes szuzpecsenyet hasznalj, az kb. 7-8 cm atmeroju, en azt
hosszaban vagom negy csikra es utana 2-3 mm vastagra.

243
újhagyma 5 db
káposzta 20 dkg
sertéshús 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
szójaszósz 4 ek
gyömbér 1 teáskanál
kínai tészta 15 dkg
szárnyas alaplé 2 l