Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos gyömbéres húsleves

Citromos gyömbéres húsleves
Citromos gyömbéres húsleves
13 perc / előkészület: 8 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (356)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tökéletes maradékmentő leves. Ha megmaradt a húsleves, és még grillcsirkénk is van, pár friss fűszer, és máris kész az ázsiai leves!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A melegítésnél egy kis darab csillagánizzsal még keletiesebbé tehetjük a leves ízét. A halszószt ízlés szerint elhagyhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom héját lereszeljük, kis edénybe tesszük, hozzáadjuk a gyömbért és a koriandert, majd félretesszük.
  2. A levest feltesszük melegedni, belecsavarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a félbevágott chilit és a halszószt.
  3. Ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és pár perc alatt puhára főzzük. Ha van, akkor a darabolt csirkemellet is a tésztával egy időben adjuk hozzá, a grillcsirkét ráérünk az utolsó percben feldarabolva a leveshez adni, hiszen nem kell megfőznünk, csak átmelegíteni.
  4. Minden tányér aljára teszünk egy evőkanálnyit a korianderes, gyömbéres, citromhéjas keverékből, majd erre merjük a forró levest. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 082
elküldve: 2
receptkönyvben: 275
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

keleti leves, citromos húsleves

Hozzászólások (356)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

235
csirke alaplé 1.5 l
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
gyömbér 1 ek
koriander 4 ek
chili 1 db
ázsiai tészta 12 dkg
halszósz 2 ek
csirkemell filé 1 db