r
Nosalty Logó

Smink torta

NS
Smink torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

1181
Kalória
16g
Fehérje
226.7g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
73.8g
Víz
288.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
177.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 11825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    159.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8903.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    2761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2267 g
  • Cukor
    1779 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    737.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    2333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3954 micro
Összesen 11825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Különválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától.
  2. Felverjük a fehérjét csipetnyi sóval.
  3. Kanalanként adagoljuk bele a kristálycukrot, és azzal is tovább verjük. Majd beleöntjük a tojássárgákat. Réteslisztet szintén kanalanként keverjük/verjük bele.
  4. Végül a sütőporral együtt készre verjük. Tepsibe sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a piskótát, légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt 170 fokon készre sütjük.

Krém

  1. Egy edénybe öntjük a 2 cs csokipudingot, majd hozzátesszük a 2 evőkanál kakaót, elkeverjük, és hozzátesszük a 3 ek lisztet is.
  2. Kis tejet öntünk hozzá, csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet is, majd a gázon sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg vajat, valamint a porcukrot is. Ezzel a krém elkészült.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk hosszában, és megtöltjük a krémmel, oldalát, tetejét is bekenjük.

Bevonat

  1. A fondant-t pillecukorból készítjük. Kivajazunk egy mikrózható edényt.
  2. Belevagdaljuk apróra a pillecukrot.
  3. 2 evőkanál mandulaaromát (színtelen!!) adunk hozzá. Rövid idő alatt felolvasztjuk, közben párszor bevajazott fakanállal átkeverjük. Ha megolvadt, teszünk hozzá átszitált porcukrot, egy maréknyit, és elkeverjük.
  4. Szilikon nyújtóformára étkezési keményítőt szórunk és átszitált porcukrot.
  5. Majd a pillecukrot kiöntjük az edényből a nyújtóformára, és addig adagoljuk az átszitált cukrot, amíg jól gyurmázható állagot nem kapunk. (Ajánlatos ezt a felhasználás előtt 1 nappal elkészíteni és hűtőben tárolni.) Lehet ételfestékkel színezni. A kívánt formákat elkészítjük.
  6. A torta bevonásához kinyújtjuk a fondantot, majd sodrófára feltekerjük. Ráborítjuk a tortára, simítjuk, igazítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x6

Egy felkérés alapján készült a torta, szülinapra. Kikötés az volt, hogy smink készlet legyen rajta.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek