r
Nosalty Logó

Valentin-napi csokitorta tejszínhabbal

Hajnal
Valentin-napi csokitorta tejszínhabbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

1192
Kalória
11.8g
Fehérje
112.1g
Szénhidrát
77.1g
Zsír
90.5g
Víz
269.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
82.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 1192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    462.6 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7197 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    3589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    672.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    542.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3268 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 7156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A krémhez 100 g kristálycukorral felforralunk 2,5 dl tejet. A maradékot és a pudingport simára eldolgozzuk, hozzáöntjük a forró tejet, és gőz fölött besűrítjük.
  2. Belekeverjük a felaprózott csokoládét, végül a rumot, és hideg vízbe állítva kihűtjük.
  3. A maradék kristálycukorból és a mandulából grillázst készítünk.
  4. A vajat habosra keverjük a reszelt narancshéjjal, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát.
  5. Apiskótalapot3 lapra vágjuk, az alsót megkenjük a krém egyharmadával, megszórjuk agrillázs felével, aztán második lap, krém, maradék grillázs, végül a harmadik lap következik. 3-4 órára hidegre tesszük.
  6. A díszítéshez a tejszínhabot a habfixálóval együtt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortánkat.
  7. Tetszés szerint díszítjük tejszínnel, fondanttal és csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Ez a Valentin-napi torta természetesen a Szerelmem Valentin-napi meglepetése volt!!!

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...