r
Nosalty Logó

Kézbőlrák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Kézbőlrák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1302 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1302 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1563 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
  2. A tojást összekeverjük a 2,5 ek liszttel és a tejjel, kevés sót, cayenne borsot, valamint egy lapos mokkáskanálnyi oregánót szórunk hozzá.
  3. Az újhagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a bazsalikomot is összeaprítjuk olyan kicsikre, amennyire csak tudjuk - még az újhagymát is olyan picire, mint a fokhagymát szoktuk -, majd ezeket is belekeverjük a masszánkba.
  4. Kb. 10-15 percet hagyjuk állni.
  5. A garnélákat meghempergetjük 2eklisztben, belemártjuk a fűszeres palacsintatésztába, majd forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16132
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

A palacsintatészta előzetes fűszerezését tekintve a variációknak pusztán a képzelet szabhat határokat, így akár minden alkalommal új és új élményt kínál. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kézbőlrák
Flikflak 30 recept

Kiss Zsolt javasolta egyik hozzászólásában, hogy mindenképp ki kell próbálni fűszerezett palacsintatésztában kisütni a kis rákokat. Köszönet a fantasztikus ötletért! Én ugyanis kipróbáltam. A párom teljesen oda van érte!  Így ismét az Ő véleményére alapozva kerül fel egy újabb recept, mert nekem ugye elképzelésem sincs, milyen íze van :o) És hogy miért lett "kézbőlrák"? Hát, lehetett volna "voltnincsrák" is..  :o) Csak egyféleképp lehetne elkészíteni úgy, hogy a tányérra is jusson, ha egyedül vagyok a konyhában. Mert különben, mire a következő adagot kiveszem az olajból, addigra már nincs az előzőből egyetlen apró görbület sem. (Így aztán esély sincs előre tervezett "dizááányolt" fotózásra sem.) :o)

Hozzászólások (6)

Éva-Anyóca

Nekem bejön!Köszi szépen-valószín? az eredmény, itt is az lesz, mire végzek, tiszta olajszag leszek, és éppen ha egy-két darabot hagynak majd megkóstolni.Nem baj.Próba.Szép napot:Éva-Anyóca

Flikflak

Hát, ha valóban ízlik nekik, akkor tényleg gyorsan kell kikapnod azt a kett?t, hogy meg tudd kóstolni :o))) Amennyiben nem el?ételként készíted, akkor simán megeszegeti az ember egyedül is ezt a mennyiséget. Legalábbis én így láttam ;oP Mosolygós napot Neked is! flikflak

Éva-Anyóca

Akkor süthetek két-három adagot is,hm....?Nem baj.Még a nap süt, bár h?vös van, ezért viszont a szép napot és köszi!!Éva-Anyóca

Bató Edit

Szia Flikflak! De jó ez a "kézb?lrák" sztorid! Igazi siker a f?zés, ha semmi nem marad a tányéron, vagy mint most,el sem jut a tányérig. Köszi a jó ötletet! Vidám napot, üdv. Edit.

Flikflak

Kedves Edit és Eszter! Igen, persze dagadt is a mellem :oPPP , s csak mosolyogva néztem hogy t?nik el mind sorjában :o) Végeredményben szerencsém volt, hogy lehet?ségem nyílt legalább a mancsában lekapni egy fotó erejéig :o))) Szép napot Nektek is!! flikflak

P.

Nagyon jó!... :-p Eszter

Törölt felhasználó

Én fagyasztott el?f?zött garnélafarkakat (250 g.) vettem 2 f?re. A bundázó tésztába (liszt, tojás, tejföl, tej) csak kevés fokhagymás sót és pici er?s paprikát tettem. Nem az a cél, hogy elnyomjuk a garnéla ízét bonyolult f?szerezéssel. Elég nehéz a feltételeket biztosítani ehhez a babakonyhai sütéshez. A gázlángot nem lehet elég kicsire állítani, ezért feltettem egy öntöttvas lapot. Magát a sütést egy sprotnis dobozban végeztem (egyszerre három rákfarok fért bele), a garnélákat óvatosan kézzel mártottam a palacsintatésztába, a forgatást és a kivételt két villával csináltam. Semmilyen faksznira nincs szükség, köretre sem. Megfogjuk a kész tésztában sült rákocskát a farkuszonyánál fogva, és leharapjuk, úgy, hogy a farkuszony a kezünkben marad. Ennyi. Meglep?en finom falat (ízelít?) a fél fogunkra. :-) Mivel a tészta nagyobb része megmaradt, Pangazius csíkok orly módra lesz bel?le.

libaláb

Kedves flikflak, ezer köszönet ezért a receptért! Én ugyan ki nem állhatom a rákféléket, de a férjem egyedül majdnem felfalta a dupla adagot, miközben végig azon hálistenkedett, hogy ilyen finomat még étteremben, profi szakácsok által elkészítve sem evett! :)

Flikflak

Kedves Libaláb! Igazán jó érzés, hogy sikerült örömet szerezned vele! :o) Gondolom a férjed végigpuszilgatta utána a kezeid is :o) Mosolygós napot! flikflak

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek