r
Nosalty Logó

Kevert túrós ahogy pussycat készíti

pussycat
Kevert túrós ahogy pussycat készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

886
Kalória
22.9g
Fehérje
123.2g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
105.5g
Víz
108.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
60.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 7076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.3 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6575.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2306 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    985.3 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    844.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 7076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban elkeverjük a nedves hozzávalókat.
  2. Egy másik tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat.
  3. Most az egészet egybevegyítjük (vigyázzunk, nehogy túlkeverjük, csak éppen minden elvegyüljön), és 3 db sütőpapírral bélelt formába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük kb. 1 órát (tűpróba).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x20x5

Eredetileg egy jól bevált muffin receptből indultam ki évekkel ezelőtt. Azóta már többféle ízesítéssel készítettem el. Most a túrósra került a sor.  Mivel én az egyszerűségek embere vagyok, nagyon szeretem ezt a receptet, és kezdő háziasszonyoknak is nagyon ajánlom.  Ha nincs három darab ilyen kenyérsütő v. őzgerinc formánk, akkor egyben is lehet sütni. Ez az adag egy 36x25cm-es tepsire való. Én azért sütök mindig hármat, mert egyet-kettőt lefagyasztok belőle. Nagyon jól jön "télvíz idején", amikor semmi kedvem sütni, de édességre vágyik a család.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek