r
Nosalty Logó

Kétszínű kifli mogyorókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kétszínű kifli mogyorókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 2316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 2316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzákeverjük az egy kávéskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Eközben a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval, a sütőporral, hozzáütjük a tojássárgáját, beleöntjük az élesztős tejet.
  3. A tésztát elkezdjük lassan kidolgozni, és folyamatosan hozzáöntjük a langyosra hűlt vajat. Ezután legalább öt percig dolgozzunk a tésztán, alaposan dagasszuk meg.
  4. Ekkor válasszuk két egyforma részre, és az egyik félhez adjuk hozzá a két evőkanálnyi kakaót, alaposan dolgozzuk bele. Amennyiben mindkét tésztagombócunk szép (nem baj, ha kakaós egy kicsit márványos) és egyenletesen sima felületű, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten beinduljon a kelési folyamat. Pihentessük 30 percet.
  5. Ezután takarjuk le fóliával, és rakjuk egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
  6. Másnap reggel vegyük ki a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 20 perc alatt feléledni.
  7. Ezután kezdődhet a nyújtás és a formázás. Első lépésként a „fehér” tésztánkat kezdjük el kinyújtani, amikor sikerült kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtani belőle, rakjuk rá a kakaós tésztát is, és folytassuk a tésztalapok nyújtását együtt.
  8. Ezután vágjunk belőle legalább nyolc egyforma, háromszög alakú szeletet (pl. pizza vágóval, pizza szelet formájú darabokat). Mindegyik háromszögnek a tetejét középen kicsit vágjuk meg, ettől szépen formázhatóak lesznek a kiflijeink. Tegyünk mindegyik darab felső egyharmadára kb. egy teáskanálnyi tölteléket, és sodorjuk kifliformára.
  9. Ezután rakjuk sütőpapíros tepsire, és hagyjuk kelni további 20-25 percet.
  10. Közben a sütőnket melegítsük elő „alul-felül” sütési funkción 180 fokosra. A második kelesztési idő letelte után a szépen megkelt, pufi kiflijeinket kenjük le a felvert tojással, és rakjuk be a sütőbe. Süssük 20-25 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1690
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szívesen készítek szombat reggelente friss péksütiket. Ilyenkor inkább a hidegen kelesztést választom, hogy ne keljen hajnalok hajnalán felkelni... :) Ezek a finom, puha, mogyorókrémes kiflik is ezzel a technológiával készültek. Szuper szépek és finomak lettek, mindenkinek ajánlom kipróbálásra. Természetesen kedvünkre tölthetjük akár lekvárral vagy pudinggal, és készíthetjük sima kelesztéssel is. Ilyenkor a formázás előtt pihentessük a tésztánkat legalább 50 percet, hogy a duplájára keljen. 

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek