r
Nosalty Logó

Kéményseprő kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kéményseprő kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kovász

Tészta

Kenés

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kovász

Tészta

Kenés

Összesen 2330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kovász

Tészta

Kenés

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Kenés

Elkészítés

Kovász

  1. A kiflik készítését a kovásszal kezdjük. Ehhez az 5 dkg lisztet összekeverjük egy csipetnyi sóval és egy teáskanál cukorral.
  2. A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. Óvatosan összedolgozzuk, és kelni tesszük. Én egy egész éjszakára magára hagytam, de elég neki egy órácska is jó meleg helyen. Ha a kovászunk felfutott, elkészítjük a tésztát.
  3. A maradék lisztből, a vajból, az egy tojássárgájából, 5 dkg cukorból, egy csipet sóból, az egy dl langyos tejből és a kovászból puha, fánktészta jellegű tésztát gyúrunk, és a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, kb. egy centi vastagra kinyújtjuk. Közben a vajat és a cukrot kihabosítjuk, és ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát, majd beszórjuk a kakaóval. Nyolc egyenlő darabra (háromszögre) vágjuk, és pék kifliket (sima kiflit) formázunk belőle.
  5. Sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és további 20 percet pihentetjük.
  6. Közben a sütőt légkeveréses funkción állítsuk 180 fokra, vagy alul-felül sütési funkción 190-re, és melegítsük elő. A pihentetési idő letelte után 20 perc alatt süssük készre. Porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2514
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Ajánló

Kakaó helyett finom dióval, mákkal, sőt lekvárral is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kelt tésztát, így ráérős hétvégéken gyakran készítem. Ez a kifli az egyik kedvencünk, finom, puha és kakaós, a különlegessége pedig a kovász. Ha tehetem, leginkább reggelire készítem, de ha valaki nem szeret korán kelni, egy tartalmas levesként, második fogásnak is kitűnő! :-)

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek