r
Nosalty Logó

Virsli burgonyás pongyolában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Virsli burgonyás pongyolában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 1600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 4798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    421.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4505 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    140 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 4798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk. Míg meleg, összedolgozzuk a felfutott élesztővel, a többi hozzávalóval, és egy órán át pihentetjük.
  3. Pihenés után kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, ésakkora darabokra vágjuk, hogy a virslit bele tudjuk bugyolálni.
  4. Bő olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3962
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Ajánló

Ez az alaptészta, de ízesíthetjük pl. szerecsendióval, borssal, vagy úgy, hogy a tésztába szükséges zsiradékon hagymát pirítunk stb. Kiváló salátával, savanyúsággal és magában is. Nagyon-nagyon laktató!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virsli burgonyás pongyolában
Németi Olga 105 recept

A receptet anyukámtól tanultam, eredetileg a húsvéti főtt sonkából vágott darabokat bugyolálta ebbe a tésztába. Remek tormával, majonézzel vagy mustárral. Én már készítettem úgy is, hogy sajtot bugyoláltam ebbe a tésztába vagy éppen kolbászt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...