Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virsli burgonyás pongyolában

Virsli burgonyás pongyolában
Virsli burgonyás pongyolában
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet anyukámtól tanultam, eredetileg a húsvéti főtt sonkából vágott darabokat bugyolálta ebbe a tésztába. Remek tormával, majonézzel vagy mustárral. Én már készítettem úgy is, hogy sajtot bugyoláltam ebbe a tésztába vagy éppen kolbászt.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez az alaptészta, de ízesíthetjük pl. szerecsendióval, borssal, vagy úgy, hogy a tésztába szükséges zsiradékon hagymát pirítunk stb. Kiváló salátával, savanyúsággal és magában is. Nagyon-nagyon laktató!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk. Míg meleg, összedolgozzuk a felfutott élesztővel, a többi hozzávalóval, és egy órán át pihentetjük.
  3. Pihenés után kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, és akkora darabokra vágjuk, hogy a virslit bele tudjuk bugyolálni. 
  4. Bő olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 842
elküldve: 6
receptkönyvben: 160
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bugyolált virsli, burgonyás tésztába burkolt virsli, virsli pongyolában

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fincs
fincs Sat, 2013-02-16 14:20

Köszönöm a receptet,felkerült a "finomvacsi" palettára ! :)

Khádi
Jozsó52 / Khádi Thu, 2012-09-20 19:53

Köszönöm a receptet, másodjára készítettem el, leányom nagy-nagy örömére.

1600
burgonya 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
sertészsír 0.5 ek
tej 0.5 dl
élesztő 1 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
virsli 280 g
napraforgó olaj 4 dl