r
Nosalty Logó

Virsli burgonyás pongyolában

Németi Olga
Virsli burgonyás pongyolában
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1600
Kalória
22.7g
Fehérje
62.9g
Szénhidrát
140.6g
Zsír
118g
Víz
124g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 1600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 4798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    118 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    421.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4505 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    140 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 4798 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 418 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk. Míg meleg, összedolgozzuk a felfutott élesztővel, a többi hozzávalóval, és egy órán át pihentetjük.
  3. Pihenés után kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, ésakkora darabokra vágjuk, hogy a virslit bele tudjuk bugyolálni.
  4. Bő olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p

A receptet anyukámtól tanultam, eredetileg a húsvéti főtt sonkából vágott darabokat bugyolálta ebbe a tésztába. Remek tormával, majonézzel vagy mustárral. Én már készítettem úgy is, hogy sajtot bugyoláltam ebbe a tésztába vagy éppen kolbászt.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek