Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás háromszögek

Sajtos-sonkás háromszögek
Sajtos-sonkás háromszögek
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik női magazinban olvastam ezt a receptet, kipróbáltam, és az egész családnak nagyon ízlett.....

hozzávalók / 5 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 1 dl. langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk, és konyharuhával letakarva meleg helyen megkelesztjük. (Nagy segítség, akinek olyan sütője van, hogy van kelesztő funkció, 40 fokon egy óra alatt szépen megkeleszti.)
  2. Amíg a tészta kel, előkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a tejfölbe belekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk (meg is lehet felezni a tésztát), megkenjük a tejfölös-fokhagymás keverékkel, ráhalmozzuk a sonkát és a reszelt sajtot. Feltekerjük, és késsel egyet jobbra, egyet balra vágva háromszögekre szeleteljük.
  4. A tepsibe belerendezzük, egymástól kellő távolságra, mert elég nagyra megnőnek.
  5. Megkenjük a tepsibe rakott háromszögeket a tejföl és tojássárgája keverékével, majd megszórjuk szezámmaggal. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 118
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mangó81

Mióta szakács: 2015.03.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

töltött pillangó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1247
tej 5 dl
friss élesztő 5 dkg
finomliszt 80 dkg
cukor 1 ek
1 ek
napraforgó olaj 2 dl
sonka 30 dkg
sajt 15 dkg
tejföl 140 g
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 ek