Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flódni kelt tésztából

Flódni kelt tésztából
Flódni kelt tésztából
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megcsináltam a Töltött húsos napraforgó-t, már akkor elhatároztam, hogy ezt a finom, puha tésztát ki kell próbálnom édesen is. De hogy? Gondoltam valami olyan kellene, ahol a rétegek között más-más töltelék van. De milyen?? És ekkor találkoztam egy kedves ismerőssel aki megkérdezte, hogy ettem-e már flódnit, mert ő most kóstolta meg először és milyen finom is az. Irány a Nosalty, hogy is készül a flódni. Ez az!!! Pont ilyen töltelékekre gondoltam! Így ezzel a kelt tésztával kombináltam a flódni töltelékeit. És isteni finom lett!!!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej felét meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd a tetejét megszórjuk pici liszttel. Konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel a robotgép dagasztószárával alaposan kidagasztjuk.
  3. 40-45 percet meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket.
  4. A mákos és diós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, és felfuttatjuk.
  5. Az almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal.
  6. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen kétfelé vesszük.
  7. Az egyik részt 5 felé vesszük. A másikból elvesszük az 1/4-ét, és a maradékot is 5 felé vesszük még.
  8. Az első 5 részt egyenkén kinyújtjuk kb. 23 cm átmérőjű körökre.
  9. Az első kört sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel, tészta, diós töltelék, tészta, almás töltelék, tészta, szilvalekvár, az utolsó kört egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje az oldalát is.
  10. A tészta közepét nyolcadrészt bevágjuk a szélétől egy-két centiméterig. A cikkeket kihajtjuk.
  11. Az öt kisebb gombócot is kinyújtjuk, és rétegezzük az előzőek szerint, ezt a kihajtott tészta közepébe tesszük.
  12. Ezt is nyolcadrészt bevágjuk, és kifordítjuk a cikkeket úgy, hogy ezek az előző kihajtott cikkek, szirmok közepébe hajtodjanak ki.
  13. A közepébe tesszük a megmaradt 1/4 részt, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  14. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét.
  15. Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 209
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

flódni másképp, kelt tésztás flódni, réteges kelt tészta mákos-diós-almás töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

942
finomliszt 700 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
cukor 1.5 ek
1 csipet
tej 4 dl
élesztő 5 dkg
mák 20 dkg
cukor 5 ek
tej 2 dl
mazsola 5 dkg
rum 1 teáskanál
kandírozott citromhéj 1 ek
dió 20 dkg
cukor 5 ek
tej 2 dl
alma 5 db
fahéj 1 tk
cukor 3 ek
szilvalekvár 2 ek