r
Nosalty Logó

Flódni kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Flódni kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Összesen 942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Összesen 7515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Összesen 223 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10056 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    4214 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1253 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    992.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 7515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd a tetejét megszórjuk pici liszttel. Konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel a robotgép dagasztószárával alaposan kidagasztjuk.
  3. 40-45 percet meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket.
  4. A mákos és diós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, és felfuttatjuk.
  5. Az almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal.
  6. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen kétfelé vesszük.
  7. Az egyik részt 5 felé vesszük. A másikból elvesszük az 1/4-ét, és a maradékot is 5 felé vesszük még.
  8. Az első 5 részt egyenkén kinyújtjuk kb. 23 cm átmérőjű körökre.
  9. Az első kört sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel, tészta, diós töltelék, tészta, almás töltelék, tészta, szilvalekvár, az utolsó kört egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje az oldalát is.
  10. A tészta közepét nyolcadrészt bevágjuk a szélétől egy-két centiméterig. A cikkeket kihajtjuk.
  11. Az öt kisebb gombócot is kinyújtjuk, és rétegezzük az előzőek szerint, ezt a kihajtott tészta közepébe tesszük.
  12. Ezt is nyolcadrészt bevágjuk, és kifordítjuk a cikkeket úgy, hogy ezek az előző kihajtott cikkek, szirmok közepébe hajtodjanak ki.
  13. A közepébe tesszük a megmaradt 1/4 részt, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  14. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét.
  15. Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3312
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Mikor megcsináltam a Töltött húsos napraforgó-t, már akkor elhatároztam, hogy ezt a finom, puha tésztát ki kell próbálnom édesen is. De hogy? Gondoltam valami olyan kellene, ahol a rétegek között más-más töltelék van. De milyen?? És ekkor találkoztam egy kedves ismerőssel aki megkérdezte, hogy ettem-e már flódnit, mert ő most kóstolta meg először és milyen finom is az. Irány a Nosalty, hogy is készül a flódni. Ez az!!! Pont ilyen töltelékekre gondoltam! Így ezzel a kelt tésztával kombináltam a flódni töltelékeit. És isteni finom lett!!!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Címlapról ajánljuk

További cikkek