Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ketchup-os szecsuáni csirke

Ketchup-os szecsuáni csirke
Ketchup-os szecsuáni csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhányszor vettünk üveges szecsuáni mártást. Nagyon ízlett a családnak, ezért megpróbáltam otthon "előállítani", az üvegen felsorolt összetevők alapján. Finom lett, ezért időnként elkészítem, így már nem vásárolunk üvegeset.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Zöldséges rizst készítettem hozzá.
Dúsítható konzerv bambuszrüggyel, bébikukoricával, gombával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kifilézzük, kisujjnyi csíkokra vágjuk. 3 evőkanál olajon kevés sóval puhára pároljuk.
  2. A megtakarított répát csíkokra vágjuk, 3 evőkanál olajon csipetnyi sóval kicsi lángon párolódni tesszük.
  3. Közben a többi zöldséget - paprikát, hagymát, káposztát - is csíkokra vágjuk, a répához adjuk, fedő alatt roppanósra pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomlét, ketchupot, szójaszószt, szükség szerint sózzuk.
  5. Borsozzuk, a gyömbérport is hozzáadjuk, ízlés szerinti mennyiségű chiliport vagy Erős Pistát, végül a húst. Összefőzzük, ha szükséges, még sózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 691
elküldve: 4
receptkönyvben: 299
elkészítve: 20/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkeragu szecsuáni mártásban, szójaszószos-gyömbéres csirkeragu

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bezsu17
bezsu17 Fri, 2015-02-27 14:19

Ma megcsináltam ebédre,nagyon finom lett. Köszi a receptet. :)
Annyit változtattam rajta,hogy káposzta helyett ( nem szeretik a gyerekek) ananász kockákat dobáltam még hozzá. Isteni finom lett.
Csatlakozom az előttem szólóhoz,és csillagos 5-öst adok rá. :)

Beni77
Beni77 Tue, 2014-07-01 14:35

Szia Gerdi!
Szeretném megkérdezni, hogy a zöldségek, ha párolod őket, hogy maradnak, ill. mitől lesznek roppanósak?
Köszi a válaszod :)

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2014-07-01 19:04

Kedves Beni77!
Attól maradnak roppanósak, hogy rövid ideig párolod. Éppen csak addig, hogy ne legyen nyers, de ne is puhuljon meg.
Üdv. Gerdi

Beni77
Beni77 Thu, 2014-07-03 13:50

Köszönöm Gerdi a gyors válaszod! Mihamarabb kipróbálom a recepted, igen gusztusos, biztos vagyok benne a mi kis családunk kedvence lesz :):)
Üdv: Beni77

Gerdi
Gerdi / Gerdi Thu, 2014-07-03 17:41

Szívesen, Beni!
Képzeld, épp tegnap rendelte vacsorára a Fiam:-) Én meg szívesen készítem, mert az összes zöldséget megeszik benne, amit amúgy kerülnek.
Sok sikert hozzá, és bízom benne, hogy nektek is ízleni fog!
Üdv. Gerdi

ednapipi
edna / ednapipi Thu, 2013-04-18 23:04

Kedves Gerdi! Nem is értem, hogy maradt a recepted hozzászólások nélkül!! Ma elkészült és valami istenifinom lett!! :) Simán veri Ben Bácsi szecsuáni verzióját ;) Bátran ajánlom a kétkedőknek (Ketchup miatt esetleg) csillagos 5ös lett:) Köszönöm ;)

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2013-04-19 11:31

Kedves Ednapipi! Én sem értem:-)))
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Mióta megpróbáltam házilag készíteni, nem is veszünk üvegeset. A gyerekek rendszeresen kérik, én meg szívesen készítem, mert ebben még a zöldséget is megeszik.
Igazán örülök, hogy nektek is ennyire ízlett!
Üdvözlettel: Gerdi

264
csirkemell filé 1 db
olívaolaj 6 ek
sárgarépa 1 nagy db
paprika 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
káposzta 0.25 kis fej
ketchup 300 ml
paradicsomlé 1 dl
szójaszósz 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyömbérpor 1 csipet
csípős paprikakrém 1 kávéskanál