Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Ezersziget" csirke

"Ezersziget" csirke
"Ezersziget" csirke
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága keresztanyukámtól kaptam ezt a receptet, azóta is nagyon szeretjük és mindig sikerem van vele. Ő anno azt mondta, hogy csináljam csak meg, bármilyen bizarrul is hangzik összekeverni a tejszínt a ketchuppal, finom lesz. Igaza volt! Köszi, Gitti! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel tálalva a legfinomabb. A lefolyt szafttal nyugodtan locsolgassuk meg a rizst!
Készülhet pulykamellből vagy csirkecomb filéből is.
Aki szereti, készítheti csípős ketchuppal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk.
  2. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra öntjük.
  3. Kb. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt lefedve puhára sütjük a húst, majd a fedőt / alufóliát levéve 10 perc alatt kicsit rápirítjuk a szószt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 75 608
elküldve: 12
receptkönyvben: 1 017
elkészítve: 68/69
Facebookon megjelent: -

szakács

egelkatalin

Mióta szakács: 2010.10.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-ketchupos csirkemell, csirkemell tejszínes-ketchupos szósszal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szulita
Szulita Wed, 2014-07-30 19:22

Jelentem elkészítettem, annyi változással, olajban sütöttem elfelejtettem, hogy vajat ír a recept :D és sima füstölt sajttal. Jah meg sóztam borsoztam a hús mindkét oldalát :P Mit mondjak, félve álltam a dologhoz, de végül is jó lett. Elsőre érdekes volt, de jó. Párom is engedélyezte, hogy legközelebb is megcsinálhatom. :D

Atysh
Atysh Sun, 2014-03-16 12:09

Kedves Kati!
Lehet, hogy butaságot kérdezek, mert konyha "művészet" terén közel nulláról indulok. :-) Főzőtejszínből valóban csak 2 milliliter kell a szószba? Olyan kevésnek tűnik. :-)

Egyébként a recept igen finomnak tűnik, már csak a fotótól megéheztem. :-)

Köszönöm,
Atysh

B_Era
B_Era Wed, 2014-03-05 15:28

Én holnap szeretném megcsinálni. De nem főzőtejszìnből kell? Habtejszìnből még nem főztem.

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Wed, 2014-03-05 19:04

Szia Era!
Főzőtejszín az, csak nosalty-ék rosszul linkelték be! ;-) Majd jelzem nekik.
Nehogy habtejszínnel főzd! :-)
Jó étvágyat!
Kati

monguuuzy
monguuuzy Fri, 2012-09-07 13:19

Tegnap ezt készítettem vacsorára, NAGYON finom lett!Mindenkinek ízlett, megy a kedvencek közé.:)

Polla
Polla / Polla Sun, 2012-03-11 12:40

Tegnap ezt kapták a vendégek. Mindenkinek nagyon ízlett. Könnyű elkészíteni és mindemellett mutatós étel.
Üdvözlettel
Polla

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Tue, 2011-09-13 20:12

Kedves Viki!
Örülök, ha segíthettem! :-) Gyakorló anyukaként átérzem a helyzetedet, én is mindig az ilyen gyors, egyszerű recepteket keresem. :-) Szerencsére itt a Nosalty-n van belőlük bőven! Az én anyósom is könnyedén főzött meg mindig nyolcfogásos ebédeket, én sem értettem soha... Majd belejövünk mi is! Vagy ők genetikailag mások... :-)
Minden jót!
Kati

sütipofa
sütipofa Wed, 2011-09-07 21:12

Szia Kati!

ma megcsináltam ebédre a receptedet, nagyon finom lett. Szeretem a parmezán sajtot, bár mostanság nem ettem és elsőre kicsit fura volt az íze, de aztán persze rájöttem,h igen ez a parmezán. Pont 1 ilyen könnyen elkészíthető ebéd recept kellett ma nekem, mivel a kis lányom miatt néha(mindig :) )elég nehéz bonyolult kajákat csinálni( ill.csak előzőleges felkészüléssel lehetséges vagy még én nem vagyok elég ügyes....anyósomat hallgatva :))
Szép estét neked!
üdv: Viki

325
csirkemell filé 2 db
főzőtejszín 2 dl
ketchup 100 ml
fokhagyma 2 gerezd
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
vaj 1 ek