Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Andrea konyhájából

Képviselőfánk Andrea konyhájából
Képviselőfánk Andrea konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Esetleg a krém tetejére lehet nyomni kevés tejszínhabot, így nagyobbak lesznek a fánkok.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe teszünk 2 dl vizet forrni, és beletesszük a 10 dkg zsírt.
  2. Ha a zsír elolvadt, és a víz forrni kezd, hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal sima tésztává kavarjuk.
  3. A tűzről levéve egyenként belekavarjuk a tojásokat. Fontos, hogy minden tojást jól dolgozzunk bele a tésztába.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát kanállal a tepsibe szaggatjuk, diónál nagyobb halmocskákat rakunk, és megsütjük.
  6. A krémhez a 3 tojást szétválasztjuk. 
  7. 3 kanál lisztet, 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot összekavarjuk a 3 tojássárgájával. Lassan hozzáadjuk a negyed liter tejet, vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon össze. 
  8. A másik negyed liter tejet felfőzzük egy vaníliás cukorral, és összekeverjük az előbbivel. Sűrű krémet főzünk belőle.
  9. A 3 tojásfehérjét felverjük kemény habnak, és még a forró krémhez keverjük.
  10. A fánkok tetejét éles késsel levágjuk, közepéről a hártyát eltávolítjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét visszahelyezzük, lecsöpögtetjük olvasztott csokoládéval.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 965
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: farsang, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás krémmel töltött fánk, égetett tészta vaníliás krémmel, vaníliás fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
finomliszt 20 dkg
sertészsír 10 dkg
tojás 5 db
víz 2 dl
finomliszt 3 evőkanál
tojás 3 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 0.5 l
csokoládé 5 dkg