Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk ahogy MoncsikaAnyuci készíti

Képviselőfánk ahogy MoncsikaAnyuci készíti
Képviselőfánk ahogy MoncsikaAnyuci készíti
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig nem nagyon voltam oda a képviselőfánkért, de amióta megtanultam, hogy is kell csinálni, azt hittem, hogy ez egy bonyolult, lehetlen feladat.:) Na azóta imádom, persze azt, amit én csinálok.:) És tényleg nem bonyolult.

Csinálhatjuk kissebb méretűre is, akkor a gyerekek is könnyebben fogyasztják.

Ebből az adagból kb. 20 db lesz.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, reszteljük, vagyis állandó keverés mellett hevítjük.
  3. Ezt addig csináljuk, míg el nem válik az edény falától, és sistergő hangot nem ad. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Apránként hozzáadjuk az előre kissé felvert tojásokat, még forrón. Ekkor be lehet vonni a kedves férjünket a keverésbe, mert eléggé fárasztó a dolog.:)
  5. Lehet kevés lesz a tojás, akkor még adunk hozzá, akkor jó a tészta állaga, ha nem szakad, ahogy a fakanállal keverjük, hanem kissé krémesebb.
  6. Nyomózsákba töltjük, és kb. 4 cm-es félgömböket nyomunk.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Csak akkor nyitjuk ki a végén a sütő ajtaját, ha már a repedések is megbarnultak, mert különben összeesik. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  8. Megcsináljuk a krémet. Az egy liter vízből elveszünk egy keveset, amiben a krémport, a van. cukrot csomómentesre összekeverjük. A többit feltesszük főni. Ha fő, beleöntjük a keveréket, és sűrű krémet főzünk belőle.
  9. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a meleg krémet.
  10. A fánkok 1/3 részénél a tetejét levágjuk, és nyomózsák segítségével betöltjük a krémet. Jól lenyomjuk a csillagcsövet az aljáig, hogy mindenhol legyen krém, ne csak a tetején.
  11. Rátesszük a kalapot, és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 610
elküldve: 5
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes fánk, égetett tészta vaníliás krémmel, képviselőfánk házilag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla2111
Csilla2111 / Csilla2111 Wed, 2014-06-11 16:34

Mindig furcsállom, ha valaki kijelenti egy másik szakács receptjét tekintve, hogy ezt nem így KELL, hanem úgy, vagy amúgy ( Mamec és Csicsi hozzászólása ebben az esetben). Érthetetlen. Ha mindenki így állna hozzá, akkor az ételeknek csupán egy féle elkészítési módja lenne, ami, lássuk be, szörnyen unalmas volna. Ráadásul sértőek az ilyen hozzászólások (negatív kritika). Ha valakinek nem tetszik, csak ne készítse el.

polki
MoncsikaAnyuci / polki Fri, 2014-06-13 14:44

Szia Csilla2111!
Köszönöm a hozzászólásod!!!
Teljes mértékben egyetértek vele!!!!!
És fogadni mertnék, hogy nem is kóstolták még így meg "vizesen", de kritizálnak.
Ha tudnának miket esznek a cukrászdákból.........

mamec
mamec Thu, 2014-05-22 22:26

Túl spórolós is ez a vizes puding! Tejben a puding, ha kihül 15 dkg cukorral kikevert margarint keverünk hozzá /cukor helyett lehet édesítő por is/ - zsákkal betölt - tejszínhab rá, ugyancsak zsákkal. A kalapokat lehet olvasztott csokiba mártani majd mandula grillázzsal megszórni! Ez mennyei és nincs veszély, hogy a tojástól valami baja lesz a gyereknek.

csicsi64
csicsi64 Wed, 2013-06-26 13:45

Eg es fold vizzelses tejjel. Pudingot tejben fozzuk nem vizben.

polki
MoncsikaAnyuci / polki Wed, 2013-06-26 14:25

Lehet, hogy nálad ég és föld közte a különbség, nekem nem. És a cukrászdákba is vízzel csinálják:)
Mégis ízlik! Így nincs nagy különbség közte, próbáld ki így is és úgy is, majd meglátod. Itt pedig egy pudingpor alapú krémet csinálunk, az más. Ha csak sima pudingot csinálnál vízzel az más lenne, akkor tényleg nem lenne jó.
Jó kisérletezgetést Neked!

polki
MoncsikaAnyuci / polki Wed, 2013-01-02 17:33

Igen vízben főztem meg és nagyon finom lett. De lehet tejben is, akkor biztos még krémesebb.
Ez egy kicsit spórolós verzió, de nagyon finom így vízzel is a krém, nem mondanád meg, hogy vizes.

445
víz 200 ml
margarin 200 g
finomliszt 200 g
1 csipet
cukor 1 csipet
tojás 7 db
víz 1 l
vaníliás pudingpor 140 g
vaníliás cukor 30 g
cukor 270 g
tojásfehérje 6 db