r
Nosalty Logó

Képviselőfánk ahogy MoncsikaAnyuci készíti

NS
Képviselőfánk ahogy MoncsikaAnyuci készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

445
Kalória
9g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
173.6g
Víz
126g
Koleszterin
666mg
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4465 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2563.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    585.9 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1735.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 4465 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, reszteljük, vagyis állandó keverés mellett hevítjük.
  3. Ezt addig csináljuk, míg el nem válik az edény falától, és sistergő hangot nem ad. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Apránként hozzáadjuk az előre kissé felvert tojásokat, még forrón. Ekkor be lehet vonni a kedves férjünket a keverésbe, mert eléggé fárasztó a dolog.:)
  5. Lehet kevés lesz a tojás, akkor még adunk hozzá, akkor jó a tészta állaga, ha nem szakad, ahogy a fakanállal keverjük, hanem kissé krémesebb.
  6. Nyomózsákba töltjük, és kb. 4 cm-es félgömböket nyomunk.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Csak akkor nyitjuk ki a végén a sütő ajtaját, ha már a repedések is megbarnultak, mert különben összeesik. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  8. Megcsináljuk a krémet. Az egy liter vízből elveszünk egy keveset, amiben a krémport, a van. cukrot csomómentesre összekeverjük. A többit feltesszük főni. Ha fő, beleöntjük a keveréket, és sűrű krémet főzünk belőle.
  9. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a meleg krémet.
  10. A fánkok 1/3 részénél a tetejét levágjuk, és nyomózsák segítségével betöltjük a krémet. Jól lenyomjuk a csillagcsövet az aljáig, hogy mindenhol legyen krém, ne csak a tetején.
  11. Rátesszük a kalapot, és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eddig nem nagyon voltam oda a képviselőfánkért, de amióta megtanultam, hogy is kell csinálni, azt hittem, hogy ez egy bonyolult, lehetlen feladat.:) Na azóta imádom, persze azt, amit én csinálok.:) És tényleg nem bonyolult. Csinálhatjuk kissebb méretűre is, akkor a gyerekek is könnyebben fogyasztják. Ebből az adagból kb. 20 db lesz.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek