r
Nosalty Logó

Képviselőfánk ahogy MoncsikaAnyuci készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk ahogy MoncsikaAnyuci készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 445 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4465 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 167 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 445 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2563.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1735.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 4465 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, reszteljük, vagyis állandó keverés mellett hevítjük.
  3. Ezt addig csináljuk, míg el nem válik az edény falától, és sistergő hangot nem ad. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Apránként hozzáadjuk az előre kissé felvert tojásokat, még forrón. Ekkor be lehet vonni a kedves férjünket a keverésbe, mert eléggé fárasztó a dolog.:)
  5. Lehet kevés lesz a tojás, akkor még adunk hozzá, akkor jó a tészta állaga, ha nem szakad, ahogy a fakanállal keverjük, hanem kissé krémesebb.
  6. Nyomózsákba töltjük, és kb. 4 cm-es félgömböket nyomunk.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Csak akkor nyitjuk ki a végén a sütő ajtaját, ha már a repedések is megbarnultak, mert különben összeesik. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  8. Megcsináljuk a krémet. Az egy liter vízből elveszünk egy keveset, amiben a krémport, a van. cukrot csomómentesre összekeverjük. A többit feltesszük főni. Ha fő, beleöntjük a keveréket, és sűrű krémet főzünk belőle.
  9. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a meleg krémet.
  10. A fánkok 1/3 részénél a tetejét levágjuk, és nyomózsák segítségével betöltjük a krémet. Jól lenyomjuk a csillagcsövet az aljáig, hogy mindenhol legyen krém, ne csak a tetején.
  11. Rátesszük a kalapot, és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12909
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eddig nem nagyon voltam oda a képviselőfánkért, de amióta megtanultam, hogy is kell csinálni, azt hittem, hogy ez egy bonyolult, lehetlen feladat.:) Na azóta imádom, persze azt, amit én csinálok.:) És tényleg nem bonyolult. Csinálhatjuk kissebb méretűre is, akkor a gyerekek is könnyebben fogyasztják. Ebből az adagból kb. 20 db lesz.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Bocsi,de vízben kell megf?zni a tölteléket ? Nem tejben?

Törölt felhasználó

Igen vízben f?ztem meg és nagyon finom lett. De lehet tejben is, akkor biztos még krémesebb. Ez egy kicsit spórolós verzió, de nagyon finom így vízzel is a krém, nem mondanád meg, hogy vizes.

csicsi64

Eg es fold vizzelses tejjel. Pudingot tejben fozzuk nem vizben.

Törölt felhasználó

Lehet, hogy nálad ég és föld közte a különbség, nekem nem. És a cukrászdákba is vízzel csinálják:) Mégis ízlik! Így nincs nagy különbség közte, próbáld ki így is és úgy is, majd meglátod. Itt pedig egy pudingpor alapú krémet csinálunk, az más. Ha csak sima pudingot csinálnál vízzel az más lenne, akkor tényleg nem lenne jó. Jó kisérletezgetést Neked!

mamec

Túl spórolós is ez a vizes puding! Tejben a puding, ha kihül 15 dkg cukorral kikevert margarint keverünk hozzá /cukor helyett lehet édesít? por is/ - zsákkal betölt - tejszínhab rá, ugyancsak zsákkal. A kalapokat lehet olvasztott csokiba mártani majd mandula grillázzsal megszórni! Ez mennyei és nincs veszély, hogy a tojástól valami baja lesz a gyereknek.

Csilla2111

Mindig furcsállom, ha valaki kijelenti egy másik szakács receptjét tekintve, hogy ezt nem így KELL, hanem úgy, vagy amúgy ( Mamec és Csicsi hozzászólása ebben az esetben). Érthetetlen. Ha mindenki így állna hozzá, akkor az ételeknek csupán egy féle elkészítési módja lenne, ami, lássuk be, szörnyen unalmas volna. Ráadásul sért?ek az ilyen hozzászólások (negatív kritika). Ha valakinek nem tetszik, csak ne készítse el.

Törölt felhasználó

Szia Csilla2111! Köszönöm a hozzászólásod!!! Teljes mértékben egyetértek vele!!!!! És fogadni mertnék, hogy nem is kóstolták még így meg "vizesen", de kritizálnak. Ha tudnának miket esznek a cukrászdákból.........

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Életed leggyorsabb vega burgere, ami konzervből(!) készül

Ódzkodunk a húsmentes hamburgerektől, mert nem akarunk helyettesítgetni, imitálni, utánozni? Esetleg a drága és nehezen fellelhető alapanyagok miatt aggódunk? Kiráz a hideg a lombikban növesztett műhúsok gondolatától? Akkor felejtsük el az összes hasonló félelmünket, mert ez a hamburger minden, csak nem a fent felsorolt dolgok.

Nosalty

További cikkek