Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia fánk

Francia fánk
Francia fánk
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habkönnyű francia eredetű édesség.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Mérjük a vizet, a vajat és a cukrot egy lábasba, majd forraljuk, míg bugyogni nem kezd.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, és kevergessük addig a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és kicsit hagyjuk hűlni.
  4. Még melegen (de ne forrón) adjuk hozzá a tojásokat. Akkor jó, ha lágy, és nyomózsákkal könnyen formázható.
  5. Kanalazzuk a nyers tésztát a megfelelő csővel ellátott nyomózsákba (én csillagvégűt használtam), és formázzunk kis halmokat a kiolajozott tepsibe. Hagyjunk helyet közöttük, mert sülés közben többszörösükre nőnek. (Semmiképp se felejtsük el vízzel megspriccelni a tepsit, ez elengedhetetlen feltétele, hogy a fánkok sülés közben megdagadjanak.)
  6. Kenjük meg a tetejüket tojással, és szórjuk rájuk a jégcukrot.
  7. 20-25 perc alatt megsülnek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 576
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szepucs_ka

Mióta szakács: 2014.05.08.
20 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

chouquette, habkönnyű fánkok, égetett fánk, mini fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
víz 200 ml
vaj 100 g
porcukor 1 ek
finomliszt 150 g
tojás 3 db
jégcukor 3 ek
napraforgó olaj 1 dl