Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk epresen

Képviselőfánk epresen
Képviselőfánk epresen
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a képviselőfánkot, és most kezdődik az eperszezon, így a kettő együtt meg isteni! A krém krémes, selymes, szinte olvad a szájban.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt, vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, reszteljük, vagyis állandó keverés mellett hevítjük.
  3. Ezt addig csináljuk, míg el nem válik az edény falától, és sistergő hangot nem ad. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Apránként hozzáadjuk az előre kissé felvert tojásokat, még forrón. Ekkor be lehet vonni a kedves férjünket a keverésbe, mert eléggé fárasztó a dolog.:)
  5. Lehet kevés lesz a tojás, akkor még adunk hozzá, akkor jó a tészta állaga, ha nem szakad, ahogy a fakanállal keverjük, hanem kissé krémesebb.
  6. Nyomózsákba töltjük, és kb. 4 cm-es félgömböket nyomunk.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Csak akkor nyitjuk ki a végén a sütő ajtaját, ha már a repedések is megbarnultak, mert különben összeesik. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  8. A krémhez a tojások sárgáját, a lisztet, a cukrokat kevés tejjel elkeverjük csomómentesre.
  9. A többi tejet feltesszük főni, ha fő, hozzáöntjük a sárga részt, és besűrítjük vele, még egy percig hagyjuk pöfögni, közben kevergetjük.
  10. Kihűtjük.
  11. A tejszínt felverjük, és a kihűlt krémet hozzákeverve krémesre verjük.
  12. Az epret ízlés szerint feldaraboljuk.
  13. A fánkocskák tetejét levágjuk, és megtöltjük a krémmel, és eperdarabokat teszünk rá, majd a tetejét.
  14. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 631
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres képviselőfánk, krémes égetett tészta, tejszínes képviselőfánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Valus
Valus Thu, 2014-01-23 10:52

Nem kell pihentetni? A Horvát Ilona 1 óra pihentetést ír. Én eddig mindig így csináltam,de ha anélkül is biztosan sikerül,elhagyom.

polki
MoncsikaAnyuci / polki Thu, 2014-01-23 20:37

1 óra pihentetés?? Mikor?? Még mielőtt kinyomjuk a tésztát??
Egy égetett tészta receptnél sem olvastam még hogy pihentetni kellene!
Én mindíg így csinálom, így tanultam a suliban, és mindíg tökéletes!!
Majd írd meg hogy sikerült:)

Eleison
Eleison / Eleison Sun, 2013-05-05 11:39

Helló, elárulod mennyi liszt kell a tésztába? Annyira megkívántam, olyan gusztusos, és nem tudom megcsinálni..:)

AngLM
AngLM Fri, 2013-05-03 11:18

Szia! A liszt kimaradt a tészta hozzávalói közül :-) pótold légyszi. Üdv, Anglm

469
sertészsír 200 g
víz 2 dl
finomliszt 200 g
1 csipet
cukor 1 csipet
tojás 7 db
tojássárgája 5 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 4 evőkanál
tej 5 dl
habtejszín 3 dl
eper 25 dkg