Nosalty Logó

Képviselőfánk epresen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk epresen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5638 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    364.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4095.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    769 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2906 micro
Összesen 5638 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt, vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, reszteljük, vagyis állandó keverés mellett hevítjük.
  3. Ezt addig csináljuk, míg el nem válik az edény falától, és sistergő hangot nem ad. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Apránként hozzáadjuk az előre kissé felvert tojásokat, még forrón. Ekkor be lehet vonni a kedves férjünket a keverésbe, mert eléggé fárasztó a dolog.:)
  5. Lehet kevés lesz a tojás, akkor még adunk hozzá, akkor jó a tészta állaga, ha nem szakad, ahogy a fakanállal keverjük, hanem kissé krémesebb.
  6. Nyomózsákba töltjük, és kb. 4 cm-es félgömböket nyomunk.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Csak akkor nyitjuk ki a végén a sütő ajtaját, ha már a repedések is megbarnultak, mert különben összeesik. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  8. A krémhez a tojások sárgáját, a lisztet, a cukrokat kevés tejjel elkeverjük csomómentesre.
  9. A többi tejet feltesszük főni, ha fő, hozzáöntjük a sárga részt, és besűrítjük vele, még egy percig hagyjuk pöfögni, közben kevergetjük.
  10. Kihűtjük.
  11. A tejszínt felverjük, és a kihűlt krémet hozzákeverve krémesre verjük.
  12. Az epret ízlés szerint feldaraboljuk.
  13. A fánkocskák tetejét levágjuk, és megtöltjük a krémmel, és eperdarabokat teszünk rá, majd a tetejét.
  14. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2748
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a képviselőfánkot, és most kezdődik az eperszezon, így a kettő együtt meg isteni! A krém krémes, selymes, szinte olvad a szájban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! A liszt kimaradt a tészta hozzávalói közül :-) pótold légyszi. Üdv, Anglm

scarlett69

"A vajat, vizet, sót, cukrot egy edényben felforraljuk."-A vajat? A hozzávalóknál zsírt írtál...

Törölt felhasználó

Bocsi, javítottam, köszi:)

Eleison

Helló, elárulod mennyi liszt kell a tésztába? Annyira megkívántam, olyan gusztusos, és nem tudom megcsinálni..:)

Törölt felhasználó

200 g liszt kell bele, de oda van írva már:)

Valus

Nem kell pihentetni? A Horvát Ilona 1 óra pihentetést ír. Én eddig mindig így csináltam,de ha anélkül is biztosan sikerül,elhagyom.

Törölt felhasználó

1 óra pihentetés?? Mikor?? Még miel?tt kinyomjuk a tésztát?? Egy égetett tészta receptnél sem olvastam még hogy pihentetni kellene! Én mindíg így csinálom, így tanultam a suliban, és mindíg tökéletes!! Majd írd meg hogy sikerült:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.