Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk vaníliás pudinggal

Képviselőfánk vaníliás pudinggal
Képviselőfánk vaníliás pudinggal
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég rátaláltam a nagyi képviselőfánk receptjére, de csak most sikerült rávenni magam, hogy ki is próbáljam. Azt kell mondanom, hogy nagyon jó kis recept, nem hiába, tudott valamit a mama, mert elsőre tökéletesen sikerültek. :)

hozzávalók / 6 adag

Az égetett tésztához

A töltelékhez

A karamellöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

Égetett tészta

  1. Egy kisebb lábasban összemelegítjük a tejet, vizet és a vajat. Kevés ideig forraljuk.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, és fakanállal addig kavarjuk, amíg egynemű gombóccá áll össze. Ez 3-5 percet vehet igénybe.
  3. Mire kikeverjük a lisztes keveréket, eléggé kihűl ahhoz, hogy hozzáadhassuk az enyhén felvert tojásokat. Türelmesen, 4 részletben adagoljuk hozzá a tojást, így elkerülhető, hogy csomóssá/galuskássá váljon a tészta.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kis halmokat kanalazunk (ebből a mennyiségből kb 24 db lesz). 200°C-on kb 30 percig sütjük. Az első 20 percben semmiképp se nyissuk ki a sütő ajtaját, mert visszaesik a tészta.

Töltelék

  1. A tejben megfőzzük a pudingot (jó kemény pudingot kell kapnunk).
  2. A vajat a cukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzákeverjük a pudingot.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük.

Karamellöntet

  1. A cukrot aranybarnára pirítjuk, majd nagyon óvatosan és apránként hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Nagyon kell vigyázni, mert a hőmérséklet különbség miatt a forró karamell "köpködhet".
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 37 968
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

niki911125

Mióta szakács: 2013.03.12.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás képviselőfánk, égetett tésztájú fánk, tejszínes fánk karamellöntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eglé
Eglé Mon, 2017-10-16 19:45

Köszönöm a receptet! Több képviselőfánk receptet kipróbáltam már. Azt hiszem, ennek sikerült a tésztája eddig a legjobban.

822
finomliszt 14 dkg
víz 1.5 dl
tej 1.5 dl
vaj 10 dkg
tojás 4 db
tej 3.5 dl
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
vaj 12.5 dkg
habtejszín 2 dl
cukor 15 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 1 dl
vaj 2 dkg