r
Nosalty Logó

Képviselőfánk vaníliás pudinggal

NS
Képviselőfánk vaníliás pudinggal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A töltelékhez

A karamellöntethez

822
Kalória
10.4g
Fehérje
74.8g
Szénhidrát
53.5g
Zsír
91.6g
Víz
263.3g
Koleszterin
731.3mg
Élelmi rost
46.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az égetett tésztához

A töltelékhez

A karamellöntethez

Összesen 822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az égetett tésztához

A töltelékhez

A karamellöntethez

Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az égetett tésztához

A töltelékhez

A karamellöntethez

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    321.3 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    549.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. Egy kisebb lábasban összemelegítjük a tejet, vizet és a vajat. Kevés ideig forraljuk.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, és fakanállal addig kavarjuk, amíg egynemű gombóccá áll össze. Ez 3-5 percet vehet igénybe.
  3. Mire kikeverjük a lisztes keveréket, eléggé kihűl ahhoz, hogy hozzáadhassuk az enyhén felvert tojásokat. Türelmesen, 4 részletben adagoljuk hozzá a tojást, így elkerülhető, hogy csomóssá/galuskássá váljon a tészta.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal kis halmokat kanalazunk (ebből a mennyiségből kb 24 db lesz). 200°C-on kb 30 percig sütjük. Az első 20 percben semmiképp se nyissuk ki a sütő ajtaját, mert visszaesik a tészta.

A töltelékhez

  1. A tejben megfőzzük a pudingot (jó kemény pudingot kell kapnunk).
  2. A vajat a cukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzákeverjük a pudingot.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük.

A karamellöntethez

  1. A cukrot aranybarnára pirítjuk, majd nagyon óvatosan és apránként hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Nagyon kell vigyázni, mert a hőmérséklet különbség miatt a forró karamell "köpködhet".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nemrég rátaláltam a nagyi képviselőfánk receptjére, de csak most sikerült rávenni magam, hogy ki is próbáljam. Azt kell mondanom, hogy nagyon jó kis recept, nem hiába, tudott valamit a mama, mert elsőre tökéletesen sikerültek. :)

Nosalty stories

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek