Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk 4.

Képviselőfánk 4.
Képviselőfánk 4.
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc sütije, és azóta is nagy sláger a családban.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforraljuk a vizet egy csipet sóval és a zsírral.
  2. Belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön addig keverjük (kb. 2 perc), amíg a massza elválik az edény falától. 
  3. Lehúzzuk a tűzről, azonnal belekeverünk 1 tojást, majd egyenként alaposan eldolgozzuk benne a maradék négy tojást. Jól kikeverjük, mert ettől lesz üreges a belseje. 
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat).
  5. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolra 12 krémgolyót nyomunk, és 180 fokon megsütjük. (A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!) 
  6. A fánkokat kivesszük, tetejüket levágjuk, így a felesleges gőz távozni tud. Hagyjuk kihűlni.
  7. Elkészítjük a krémet: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük. 
    A tej felét és a tejszínt összeforrósítjuk, a tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel.
  8. Hozzáadjuk a maradék hideg tejet, és folyamatosan keverve a forró tejhez adjuk. Sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojáshabot, és hagyjuk kihűlni. 
  9. A krémet csillagcsőrös habzsákba szedjük, megtöltjük vele a fánkokat, a krém tetejére tejszínhabot nyomunk, és visszaillesztjük a tetejüket, porcukorral megszórva kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 734
elküldve: 10
receptkönyvben: 220
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikike

Mióta szakács: 2011.01.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

égetett tészta krémmel, tejszínhabbal töltve, kalapos sütemény krémes-tejszínhabos töltelékkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andrea830802
Andrea830802 Thu, 2013-03-14 12:17

Sziasztok, nekem a tészta az katasztrófa lett pedig úgy csináltam ahogy le van írva. Mikor elkezdtem hozzáadni a tojásokat egyre folyósabb lett a tészta, nem kellett kinyomni a habzsákból mert kifolyt. Segítség.... :( mi lehet a baj? Köszi

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Mon, 2011-06-27 10:48

Kedves Vikike!

Hallottál már a képviselőfánk tortáról? ... az a baj, hogy még én sem, DE! :)
Mivel közeledik egy szülinap és az ünnepelt nagyon szereti a képviselőfánkot és mivel mindig jár az agyam valami újdonságon és a Te recepted nagyon megtetszett.... :)
Jár az agyam, hogy hogyan tudom úgy megvalósítani, hogy kinézetre is megfelelő eredményt kapjak.
Ha esetleg van ötleted, azt nagyon köszönöm! :)
Üdvözlettel:
Ildi - Lotifut

kabby
Vikike / kabby Mon, 2011-06-27 11:16

Kedves Ildi!
Szoktam sütni tepsi hátulján is a képviselőfánk tésztáját és ugyanúgy töltöm be, de akkor gondolom kerek vagy bármilyen formájúra lehet sütni. Mi úgy is nagyon szeretjük, próbáld ki, biztos finom lesz és sikere lesz:-) Majd írd meg hogy sikerült:-)
Üdv: Vikike

Ildihó
Ildihó / Ildihó Mon, 2011-05-09 17:52

Kedves Vikike!
Gyönyörű ez a süti! A férjem mikor tegnap meglátta, rögtön ki is jelentette, hogy ilyet süssek legközelebb :)
Azt szeretném csak megkérdezni, hogy mindenképp zsír kell a tésztához, vagy esetleg vajat/margarint is használhatok helyette?
Előre is köszönöm!
Ildi

kabby
Vikike / kabby Mon, 2011-05-09 22:29

Kedves Ildi!
Szerintem használhatsz zsír helyett vajat vagy margarint de akár étolajat is. Remélem ízre is tetszeni fog a férjednek.:-) Majd írd meg hogy sikerült.
Üdv: Vikike

Bacsáné
Bacsáné Sat, 2011-04-23 09:32

Én megsütöttem és nagyon finom és könnyen elkészíthető volt köszi ezt a szuper receptet .

Mucóka
Mucóka / Mucóka Mon, 2011-01-24 22:52

Elképesztő ügyes vagy!Szerintem én még ilyen guszta képviselőfánkot nem láttam...biztos nagyon finom is.

kabby
Vikike / kabby Mon, 2011-01-24 23:20

Köszönöm a dicséretet!Igen nagyon finom volt, és nagyon hamar elfogyott.:-)

917
víz 1 dl
mangalica zsír 8 dkg
finomliszt 11 dkg
tojás 5 db
porcukor 1 ek
1 csipet
tojás 4 db
cukor 12 dkg
tej 5 dl
habtejszín 2.5 dl
étkezési keményítő 10 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag