Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk ahogy Tommm készíti

Képviselőfánk ahogy Tommm készíti
Képviselőfánk ahogy Tommm készíti
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A suliban tanultam a receptet, hisz Pék-Cukrász a szakmám.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorral  a sóval és a zsírral felforraljuk a vizet. Amikor forr, akkor beleöntjük a lisztet, és fakanállal reszteljük.  Ezután a tojásokat egyenként elkeverve sima tésztát kapunk.
  2. Csillagcsöves nyomózsákból sütőpapíros lemezre nyomjuk /kb. 3-szorosára nőnek/, de kellő távolságra. Picit a kezünkkel lespricceljük, és mehet a sütőbe 25 percre 230 fokra.
  3. A krémhez a 2/3 tejet  a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A maradék tejjel a lisztet és a tojássárgáját sima péppé keverjük. Habverővel elkeverve a tejhez adagoljuk, és sűrűre főzzük.
  4. Az előre felvert tojásfehérjehabot tűz fölött belekeverjük. Melegen töltjük a fánkokat, hiszen a krém hidegen megköt. A tejszínhabot kihűlés után nyomjuk rá!
  5. Díszíthetjük porcukorral, de akár karamellbe és steppelt mandulába is márthatjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 109
elküldve: 4
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tommm

Mióta szakács: 2012.11.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk házilag, vaníliás képviselőfánk, vaníliakrémes fánk égetett tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1292
finomliszt 20 dkg
sertészsír 20 dkg
víz 2 dl
tojás 8 db
1 csipet
cukor 1 csipet
tej 0.5 l
finomliszt 10 dkg
vanília 1 db
cukor 15 dkg
tojás 4 db
habtejszín 2 dl