r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Laura konyhájából

K.Laura
Képviselőfánk Laura konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

429
Kalória
9.4g
Fehérje
30.5g
Szénhidrát
30g
Zsír
160.6g
Víz
217.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 2146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba.
  2. A vizet, a sót és a vajat egy lábasba tesszük. Felforraljuk.
  3. A lábast levesszük a tűzről, és egyszerre beleöntjük a lisztet. Jól összekeverjük (ne legyen csomós), majd visszatesszük a tűzre.
  4. Addig keverjük közepes lángon, amíg a tészta gömbbé áll össze. Ha már összeállt, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
  5. Ezután átöntjük egy másik tálba, és a tojásokat hozzáadjuk. (Csak akkor dolgozzuk bele a következő tojást, ha már az előzőt jól elkevertük a tésztában!)
  6. A masszát kihűtjük, majd nyomózsákba (csillag alakú csővég) töltjük, és kivajazott-lisztezett tepsire közepes adagokat nyomunk.
  7. Sütés előtt 3 dl vizet öntünk a zsírfelfogó tálcába.
  8. Megsütjük. Ha megsültek a fánkok, ketté vágjuk őket, majd megtöltjük kemény habbá vert tejszínnel és olvasztott csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sok sikert hozzá! :)

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...