Kelt tekerős
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g disznózsír338 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
75g tej42 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A mákos töltelékhez
A túrós töltelékhez
Összesen
1434
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g disznózsír1353 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A mákos töltelékhez
A túrós töltelékhez
Összesen
5733
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
33.2g finomliszt121 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
8.3g disznózsír75 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
16.6g tej9 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
A mákos töltelékhez
A túrós töltelékhez
Összesen
315
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2059.2 g
-
Cink 167 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 751 mg
-
Vas 131 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
1434
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.4 g
Zsír
-
Összesen 262.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8236.6 g
-
Cink 670 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 3005 mg
-
Vas 524 mg
-
Magnézium 684 mg
-
Foszfor 2704 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 681.8 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 327.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 536 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 548 micro
Összesen
5733
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.6 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 csipet só
-
2.5 dkg élesztő
-
2 db tojássárgája
A mákos töltelékhez
-
1 dl tej
A túrós töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az élesztőt a langyos tejbe tesszük, megfuttatjuk.Hagyományos kelt tésztát készítünk belőle.
- Ha megkelt, kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra,és ujjnyi csíkokat vágunk belőle.
- Az előkészített 20 cm-es fasütő darabokat elővesszük, és feltekerjük rá. (Mogyoró- vagy kukoricaszárból vannak nekem ezek a farudacskák, meg vannak tisztítva, és ki vannak szárítva. Ehhez a mennyiséghez kb. úgy 20-25 db kell.Legjobb a kukoricaszár, mert azt könnyebb tisztítani, és a sült tésztából eltávolítani.)
- Sütőlapra tesszük a feltekert tésztákat, és pihentetjük úgy 1/2 órát, míg a sütőnk bemelegszik, majd szép aranyszínűre sütjük őket.
- Ha kész, akkor óvatosan kivesszük a fa-, illetve kukoricaszárakat a tésztából, és az előre elkészített töltelékkel megtöltjük egy nyomózsák segítségével. Először az egyik, majd a másik oldalán töltjük meg a tekerőst.
- A cukrozott, darált diós vagy mákos tölteléket 1 dl tejben megfőzzük, majd félretesszük hűlni. Ha túrós tölteléket szeretnénk, a túrót villával szétnyomkodjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tekercseket tölthetjük sajtkrémmel vagy bármi mással, ízlés kérdése.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10322
- Feltöltés dátuma: 2011. április 03.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a mutatós sütiket. Csak így leírva bonyolult, de higgyétek el, nem az, és lehet kísérletezni. Én meg csináltam már úgy is, hogy nem töltöttem meg, hanem sütés előtt cukros diós keverékbe megforgattam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
NS
17513 recept
Ezt a sütit az anyósomtól tanultam, és nálunk igen nagy a kelete. Először mikor készítettem, nagyon izgultam, hogy sikerül-e. Igaz nem lett rögtön szuper, de a gyakorlás teszi a mestert, nem igaz?!