r
Nosalty Logó

Kelt tekerős

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt tekerős
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 1434 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 5733 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 315 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.2 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1434 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8236.6 g
  • Cink
    670 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    3005 mg
  • Vas
    524 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 5733 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az élesztőt a langyos tejbe tesszük, megfuttatjuk.Hagyományos kelt tésztát készítünk belőle.
  2. Ha megkelt, kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra,és ujjnyi csíkokat vágunk belőle.
  3. Az előkészített 20 cm-es fasütő darabokat elővesszük, és feltekerjük rá. (Mogyoró- vagy kukoricaszárból vannak nekem ezek a farudacskák, meg vannak tisztítva, és ki vannak szárítva. Ehhez a mennyiséghez kb. úgy 20-25 db kell.Legjobb a kukoricaszár, mert azt könnyebb tisztítani, és a sült tésztából eltávolítani.)
  4. Sütőlapra tesszük a feltekert tésztákat, és pihentetjük úgy 1/2 órát, míg a sütőnk bemelegszik, majd szép aranyszínűre sütjük őket.
  5. Ha kész, akkor óvatosan kivesszük a fa-, illetve kukoricaszárakat a tésztából, és az előre elkészített töltelékkel megtöltjük egy nyomózsák segítségével. Először az egyik, majd a másik oldalán töltjük meg a tekerőst.
  6. A cukrozott, darált diós vagy mákos tölteléket 1 dl tejben megfőzzük, majd félretesszük hűlni. Ha túrós tölteléket szeretnénk, a túrót villával szétnyomkodjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tekercseket tölthetjük sajtkrémmel vagy bármi mással, ízlés kérdése.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10151
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a mutatós sütiket. Csak így leírva bonyolult, de higgyétek el, nem az, és lehet kísérletezni. Én meg csináltam már úgy is, hogy nem töltöttem meg, hanem sütés előtt cukros diós keverékbe megforgattam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit az anyósomtól tanultam, és nálunk igen nagy a kelete. Először mikor készítettem, nagyon izgultam, hogy sikerül-e. Igaz nem lett rögtön szuper, de a gyakorlás teszi a mestert, nem igaz?!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyszer? ez a recept! Egy kis segítség azoknak, akik nem tudnak kukoricaszárhoz jutni: Én a rudakhoz az elhasznált alufólia tekercset használom! Félbevágom ?ket, majd alufóliába tekerem! Használat el?tt picit megkenem olajjal, így könnyen lecsúszik róla a megsült tészta. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni:) Tölthetjük sajtkrémmel, bármivel. Szilveszterkor ebbe töltöttem a virsliket és nagy siker volt!

szucsancsa

Egyszer?, de nagyszer?! Töltelék nélkül,fahéjas cukorba forgatva készítettem el, a habroló csövére tekertem fel. Köszönöm ezt a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.