r
Nosalty Logó

Kelt koszorúk

Ana's Kitchen
Kelt koszorúk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

778
Kalória
18.1g
Fehérje
111.2g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
64.2g
Víz
111.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. Kezdésnek tegyük egy tálba a vizet, a tejet, az olajat, a cukrot, tojásfehérjét és az élesztőt. Hagyjuk, hogy szépen felfusson az élesztő, ez nagyjából 10 percet vehet igénybe. Ezután adjuk hozzá a lisztet a sóval együtt, és dagasszuk össze.
  2. Mikor összeállt a tészta, kenjünk rá egy csöpp olajat, fedjük be fóliával, és tegyük félre egy meleg helyre kelni 30–45 percig.
  3. Ha minden jól sikerült, akkor duplájára kellett, hogy nőjön a tésztánk. Vegyük ki a tálból, és lisztezett felületen osszuk 9 részre. Formázzunk gömböket belőlük.
  4. A gömböket lapítsuk ki ovális alakúra, utána nyújtsuk ki és kenjünk rá egy kevés vajat. Ezután vagdossuk be hosszában a közepüket, és kicsit ferdén, de szorosan tekerjük fel, majd egy gyors mozdulattal kössük össze a két végét, és nyomkodjuk össze, nehogy szétváljon.
  5. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk még 15 percig kelni őket. Addig melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
  6. Utána kenjük meg tojássárgával, szórjuk meg tetszés szerint magvakkal, sóval, bármivel, amivel csak szeretnénk, és mehetnek is a sütőbe sülni.
  7. Előmelegített sütőben 200 C fokon süssük meg tésztát. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd fedjük le valamivel, hogy ne száradjanak meg. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek