r
Nosalty Logó

Almás gyűrűkalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Almás gyűrűkalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1033 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3098 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1033 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 3098 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel, a lisztet szitáljuk össze a cukorral és a sóval, adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt. Langyos tej hozzáadásával dagasszunk tésztát. Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  2. Ha a tészta megkelt, kissé gyúrjuk át, és kisujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Szaggassunk a tésztából 8-9 cm átmérőjű korongokat.
  3. Az almának szúrjuk ki a magházát, és szeleteljük fel úgy fél cm-es vastagságúra.
  4. Egy hosszúkás formát (nálam 21X12 cm) béleljünk ki sütőpapapírral, és állítsuk azt fel. Rétegezzük a tésztát és az almát felváltva úgy a formába, hogy kenjük meg a tészta mindkét oldalát olvasztott vajjal, szórjuk meg a tetejét cukorral és fahéjjal, majd helyezzünk rá egy almakarikát. Folytassuk addig a rétegezést, amíg meg nem telik a forma - az utolsó réteg tészta legyen.
  5. Fektessük vissza a formát a talpára, kenjük le a tészta tetejét a tojássárgájával elkevert tejjel, és hagyjuk kb félóráig pihenni.
  6. Előmelegített 180 °C-on süssük 40-45 percig (ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21×12
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23264
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Receptkategóriák

Almás gyűrűkalács
Judit69 143 recept

Nagyon egyszerű az elkészítése, mutatós és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.