Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás gyűrűkalács

Almás gyűrűkalács
Almás gyűrűkalács
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű az elkészítése, mutatós és finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel, a lisztet szitáljuk össze a cukorral és a sóval, adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt. Langyos tej hozzáadásával dagasszunk tésztát. Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  2. Ha a tészta megkelt, kissé gyúrjuk át, és kisujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki. Szaggassunk a tésztából 8-9 cm átmérőjű korongokat.
  3. Az almának szúrjuk ki a magházát, és szeleteljük fel úgy fél cm-es vastagságúra.
  4. Egy hosszúkás formát (nálam 21X12 cm) béleljünk ki sütőpapapírral, és állítsuk azt fel. Rétegezzük a tésztát és az almát felváltva úgy a formába, hogy kenjük meg a tészta mindkét oldalát olvasztott vajjal, szórjuk meg a tetejét cukorral és fahéjjal, majd helyezzünk rá egy almakarikát. Folytassuk addig a rétegezést, amíg meg nem telik a forma - az utolsó réteg tészta legyen.
  5. Fektessük vissza a formát a talpára, kenjük le a tészta tetejét a tojássárgájával elkevert tejjel, és hagyjuk kb félóráig pihenni.
  6. Előmelegített 180 °C-on süssük 40-45 percig (ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21×12 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 281
elküldve: 6
receptkönyvben: 398
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 2

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kalács, almás-fahéjas kalács, almával rakott kalács

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ma.il
ma.il / ma.il Sun, 2015-03-01 17:00

mandulaliszt alatt mit értesz? sima darált mandulát, vagy a zsírtalanított, valóban liszt állagút?
végül is lényegtelen, a válasz ugyanis nagy valószínűséggel nem. ez egy élesztős kelt tészta, vagyis sikértartalmú liszt kell hozzá.
de léteznek sikérhelyettesítők (gluténmentes lisztekhez), hogy a cöliákiások is tudjanak finom kelt tésztát enni.

1033
friss élesztő 25 g
finomliszt 40 dkg
porcukor 8 dkg
1 csipet
tojás 1 db
vaj 5 dkg
tej 250 ml
alma 3 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1 ek