Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás lepény

Kelkáposztás lepény
Kelkáposztás lepény
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Prima Konyha magazinban találtam ezt a receptet.  Nálunk nagy szülinapi kocsonyaparti volt, kiegészítésképpen készült mellé ez a lepény. Nekünk bejött!


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben 2 órát pihentetjük.
  2. A rizst sós vízben megfőzzük. A kelkáposztát és a gombát vékonyan felszeleteljük.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A végén a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot is hozzáadjuk.
  4. Beletesszük a gombát és a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára pároljuk. Ha kész, akkor belekeverjük a főtt rizst és a felvert tojást. A reszelt sajtot is rászórjuk, összekeverjük, és még 2-3 percig kevergetve a tűzön hagyjuk.
  5. A tésztát 2 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és az egyiket egy  kisebb, kivajazott tepsibe rakjuk. Erre simítjuk rá a tölteléket, majd a másik tésztával beborítjuk.
  6. Felvert tojással megkenjük a tetejét.
  7. Közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  8. Melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 525
elküldve: 1
receptkönyvben: 225
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kapros-kelkáposztás lepény, gombás-kelkáposztás-rizses pite, laskagombás-kelkáposztás-rizses lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Thu, 2016-01-14 16:38

Megcsináltam, de az megjelölt zöldségek helyett mexikói keveréket használtam, amit kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítettem. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-09-21 16:09

Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre a receptre! Frankfurti levest főztem és mivel nem kaptam félbevágott kelkáposztát, egészet kellett vennem. Megmaradt több,mint a fele, és azon törtem a fejem,hogy mit készítsek belőle. Erre itt ez a kitűnő recept!
Köszönet érte!
helena26

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2012-04-25 21:18

Ma elkészítettem ebédre. Nagyon finom lett, és olyan mutatós, az egyszerűségről és a gyoprsaságról nem is beszélve. Tökéletes recept, én csak annyit változtattam, hogy adtam hozzá darálthúst, mert a férjem nagy húsevő, de neki is kimondottan ízlett. Köszi a receptet. Üdv: Saci

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-01-22 19:26

Csatlakozom! Komolyan mondom, lassan már nem is fogok itt recepteket feltölteni, mert annyi itt a finomság, hogy szinte mindig a NoSalty-ról főzök. :-)

635
margarin 12.5 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 kk
1 kk
tejföl 3 ek
rizs 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
kapor 1 csokor
laskagomba 30 dkg
kelkáposzta 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg
tojás 1 db