r
Nosalty Logó

Sárgarépás pórétorta

Harmathy Ildikó
Sárgarépás pórétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

420
Kalória
9.9g
Fehérje
29.6g
Szénhidrát
29g
Zsír
81.5g
Víz
94.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 3340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4339.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    236.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    652.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    23692 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3482 micro
Összesen 3340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    615 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A pórét szeletre vágjuk, a sárgarépát a durva, a sajtot a finomreszelőn reszeljük.
  2. A zsíron pároljuk a pórét, mikor összefonnyadt hozzáadjuk a sárgarépát, pár percig pároljuk, fűszerezzük.
  3. A tűzről levéve hűlni hagyjuk - ezalatt készül a tészta.
  4. Hozzáadjuk először a lisztet, majd a tejfölt, a tojást és a sajtot,lazán összekeverjük és a formába helyezett tésztára kenjük.
  5. Közepes tűzerőnél pirosra sütjük.
  6. Tészta készítése:
  7. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  8. Az élesztőt a tejen a cukorral, kevés liszttel megfuttatjuk.
  9. A vajas liszthez adjuk, gyorsan összedolgozzuk.
  10. 10 percet kelesztjük.
  11. Kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

Gyengéd szálak fűznek a felfújt-szerű zöldségételekhez.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek