Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbókrémleves chilis virslivel

Kelbimbókrémleves chilis virslivel
Kelbimbókrémleves chilis virslivel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves még hiányzott a gyűjteményemből, nagyon finom ízletes, csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, egy-két percig pároljuk, belerakjuk a tisztított kelbimbót, felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, és felforraljuk.
  2. Közben fűszerezzük: ételízesítővel, sóval, borssal, borsikafűvel, szerecsendióval, majd puhára főzzük.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, simára turmixoljuk egy botmixer segítségével, majd hozzáadjuk a sűrű tejszínt, ha szükséges, utánízesítjük, egyet forralunk rajta, és kész. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá.
  4. A virsliket karkára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, ezzel tálaljuk ezt az ízletes levest.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 342
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns krémleves, kelbimbóleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
kelbimbó 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 1 dl
olívaolaj 3 ek
ételízesítő 1 ek
borsikafű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
virsli 10 dkg
víz 1.2 l