Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricakrémleves reszelt sajtchipsszel

Kukoricakrémleves reszelt sajtchipsszel
Kukoricakrémleves reszelt sajtchipsszel
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsa sütésekor a sütőpapírra hullott némi sajt, ami ropogósra pirult, ez adta az ötletet a levesbetéthez.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín

Sajtchipshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricát átmossuk, és hagyjuk lecsöpögni. A krumplit meghámozzuk, és nagyon apróra kockázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk. Ráborítjuk a kukoricát, kicsit átforrósítjuk. Rászórjuk a krumplit.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és még kb. 3 cm érjen túl a zöldségek felett a fazékban. Sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a megtisztított egész fokhagymákat, a leveskockát.
  4. Kb. 35 perc alatt megfőzzük.
  5. Merülő mixerrel pürésítjük. (Akit zavarnak az apróbb kukorica darabok, az át is passzírozhatja egy szőrön, engem nem zavart.)
  6. Felöntjük a tejszínnel, újra forraljuk.
  7. A sajtot egy nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 5 percig, hőlégkeveréssel sütjük.
  9. Pár perc hűlés után a levest ropogós sajttal meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 469
elküldve: 7
receptkönyvben: 466
elkészítve: 41/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes kukoricaleves, kukorica-krémleves, kukorica-krémleves sajtchipsszel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Sun, 2017-01-22 22:10

Nen gondoltam volna, hogy a kukoricából is készülhet ilyen finom leves. Szuper!

orsikaa5
orsikaa5 Sat, 2016-04-30 17:30

Egyszerű, de nagyon finom leves. Az első kukorica krémlevesem volt, de biztos, nem az utolsó. A sajtchipset kimondottan ajánlom mellé. :)

odryenne666
odryenne666 Tue, 2013-10-22 21:07

szia!

Nagyon tetszik a levesed, ki is próbálnám, de egy olyan kérdésem lenne a pontosítás végett, hogy mit takar az 1 doboz kukorica konzerv? Az neked mekkora? köszi :)