Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános karfiolkrémleves

Parmezános karfiolkrémleves
Parmezános karfiolkrémleves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nők Lapja Konyha magazin egyik receptje. Nagyon szeretjük így ősszel a krémleveseket, és a karfiolkrém külön kedvenc. Itt a fűszerezés ami megkülönbözteti a többi recepttől, na meg ez teljesen tejes leves. Ha szeretjük a petrezselymet vagy a snidlinget, a végén szórhatunk a leves tetejére. Ebédre és vacsorára is tökéletes fogás, egyszerű, ámde nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apró kockákra. Egy nagyobb edényben pároljuk puhára az olajon a fokhagymával. Adjuk hozzá a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt, öntsük rá a tejet, sózzuk. Fedő alatt főzzük puhára. 
  2. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítsük, ha sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá tejet. 
  3. Fűszerezzük a reszelt szerecsendióval, szórjuk hozzá a parmezán sajtot, ha szükséges, sózzunk utána.
  4. Tálalás előtt tekerjünk a tetejére friss őrölt borsot.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 479
elküldve: 7
receptkönyvben: 295
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolkrémleves, karfiolkrémleves parmezánnal, tejes karfiolkrémleves, sajtos karfiolkrémleves, őszi karfiolleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

262
karfiol 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tej 1.2 l
parmezán sajt 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint