Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reteklevél-krémleves

Reteklevél-krémleves
Reteklevél-krémleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A retket már az ókorban is ismerték illetve termesztették. Mustárolaj tartalma miatt enyhén csípős. A legjobb frissen fogyasztani, de a hűtőben egy hétig is eláll, ehhez azonban meg kell szabadulnunk a leveleitől, amelyek elszívják a nedvességet, emiatt a retek hamar megpuhulhat. De ne szabaduljunk meg végleg a zöldjétől. Készítsünk belőle remek finomságokat! Tegyük salátába, vagy turmixoljuk le, és igyuk smoothieként, de egy kevés olívaolajon meg is párolhatjuk egy pár gerezd fokhagymával, sóval és borssal. Sőt, még pestót is készíthetünk belőle. Tehetjük zöldség- vagy húslevesbe, de kifejezetten ebből, illetve a retek gyökeréből készíthetünk ínycsiklandó krémlevest is – ahogy én is tettem!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
  2. Közben felkockázzuk a retket (2-3 darabot tegyünk félre belőle) és a burgonyát, majd ezt is a lábosba dobjuk, és az egészet felöntjük az alaplével.
  3. A retek zöldjét jó alaposan megmossuk, és ha már megpuhultak a zöldségek, a leveshez adjuk.
  4. Ízlés szerint tehetünk bele, borsot vagy szójaszószt, majd 5 perc után húzzuk le a tűzről.
  5. Szeleteljük fel a maradék retket, és tálalás előtt tegyük a levesbe, végül szórjunk bele valamilyen tetszőleges csírát. Én vöröshagyma csírát választottam hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 041
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves retek zöldjéből, retekkrémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

köleskása
köleskása Mon, 2014-12-01 18:52

Szeretném megkérdezni, hogy ez a fekete retek leveléből is elkészíthető? Mert a képen a pirosat látom.

Monamoni
Mona / Monamoni Mon, 2014-06-09 11:44

Köszönöm ezt a nagyon jó receptet! Zöld turmixokba tettem eddig a retek levelét, de most elkészítem levesnek is!

122
retek 15 kis db
burgonya 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
retek levél 3 csokor
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
alaplé 8 dl
szójaszósz 2 teáskanál
csírák 50 g