Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbókrémleves 2.

Kelbimbókrémleves 2.
Kelbimbókrémleves 2.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén valahogy nagyon finom ízű kelbimbót sikerült vásárolnom. Elsősorban köret készült belőle, de arra gondoltam, megpróbálkozok egy krémlevessel is. A kelbimbót levesben (húsleves vagy zöldségalaplében) főztem meg, turmixoltam, majd hogy selymesebb legyen az állaga, kapott egy tejszínes-tojásos habarást. Egész kelbimbókkal és tökmagolajjal tálaltam, amely igen jól harmonizált a kelbimbó ízével. A krémlevesben is jól érződik a kelbimbó először kissé kesernyés, majd később édeskés íze. Kelbimbó rajongóknak ajánlom ezt a finom, tartalmas, laktató krémlevest.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Egész főtt kelbimbóval és tökmagolajjal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbókat megtisztítjuk, ha szükséges külső leveleit lefejtjük.
  2. A húslevest felmelegítjük, beletesszük a kelbimbókat, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és puhára főzzük.
  3. Félreteszünk annyi főtt kelbimbót, amennyivel a krémlevest tálalni szeretnénk.
  4. Ezt követően a levesben szétnyomjuk a kelbimbókat, majd turmixoljuk. (Lehet kissé darabosabbra is hagyni.)
  5. A keményítőt a tojások sárgájával, a tejszínnel és ha szükséges, kevés vízzel simára keverjük. A leveshez öntjük és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
  6. A levest frissen facsart citromlével ízesíthetjük.
  7. Rövid pihentetés után az egész kelbimbókkal és tökmagolajjal tálalhatjuk a krémlevest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves kelbimbóból, kelbimbó leves, tejszínes kelbimbó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovAc
yovAc / kovAc Sat, 2017-12-23 16:11

Köszönöm szépen a receptet. Én még tettem hozzá kis burgonyát, minden krémleveshez szoktam :) nagyon finom lett!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Thu, 2012-01-26 15:42

Az utóbbi időben rákattantam a kelbimbóra, és nagyon örültem, amikor ráakadtam a receptedre. Hétvégén el is készítettem. Nagyon ízlett!!! Köszi a receptet.
Üdv: Gabi

R.Jucus
R.Jucus Sat, 2011-11-19 09:10

Elkészítettem, fantasztikusan finom leves. Köszönöm én is ezt a kiváló receptet.

Boszi79
Boszi79 Fri, 2011-06-03 19:35

Megcsináltam ma, szuper finom lett, igaz fagyasztott kelbimbóból, de az ize tökéletes lett. Köszönet a receptért.

Boszi79
Boszi79 Thu, 2011-06-02 15:17

Imádom a krémleveseket, ezt a napokban fogom elkésziteni, nagyon könnyünek és finomnak tünik.

199
kelbimbó 50 dkg
szárnyas alaplé 1.8 l
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 2 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
főzőtejszín 1.5 dl
tökmagolaj 1 ek
citromlé 1 teáskanál