Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kekszes-almás szelet

Kekszes-almás szelet
Kekszes-almás szelet
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én Erzsó szeletnek neveztem el ezt a sütit.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, egy lábosba tesszük. Beleöntjük a vizet, kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás pudingport, a darált kekszet és a fahéjat, és összeforraljuk.
  2. A 4 tojásfehérjét keményre felverjük, beletesszük a 4 ek kristálycukrot, és ezzel még tovább verjük.
  3. Amikor már kemény a hab, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, és ezzel is még tovább verjük. Végül a 4 ek lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásos masszához adjuk.
  4. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, ráöntjük az almás masszát, erre a piskóta masszát, és egybe megsütjük.
  5. Miután megsült, a tetejét meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a deszkára a piskóta. Kiborítjuk a tepsiből, levesszük a fóliát.
  6. Tetejére: a vizet feltesszük forrni a cukorral. Miután felforrt, 2 dl szörpbe beletesszük a pudingot.
  7. A vizet levesszük a tűzről, és beleöntjük a szörpös pudingot. Összekeverjük, és feltesszük forrni. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, és még melegen az almára öntjük.
  8. Miután kihűlt, szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 983
elküldve: 4
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Erzsó szelet, almás-kekszes, szörpbevonatos almás szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

946
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
alma 1 kg
porcukor 15 dkg
víz 2 dl
kekszmorzsa 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
fahéj 1 kk
ásványvíz 5 dl
narancsszörp 2 dl
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak