r
Nosalty Logó

Karamellás-almás dutch baby

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Karamellás-almás dutch baby
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

az almás réteghez

Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

az almás réteghez

Összesen 1617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a tésztához

az almás réteghez

Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 1617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

a tésztához

az almás réteghez

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, cukorral meg a sóval.
  2. Üssük bele a tojásokat, alaposan keverjük ki, ne legyen csomós. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, ízesítsük a vaníliával, végül adjuk hozzá a megolvasztott gheet.
  3. Hagyjuk fél órát pihenni.

az almás réteghez

  1. Addig van idő elkészíteni az almát. Először is a sütőt gyújtsuk be, hogy jó forró legyen. Egy 26 cm átmérőjű, és legalább 5 cm magas serpenyőben (ami később mehet a sütőbe) olvasszuk meg a 2 ek gheet, az oldalára is kenjük fel. Szórjuk rá az első adag barna cukrot, amit előzőleg elkevertünk a fahéjjal meg a szerecsendióval.
  2. Fektessük bele a megpucolt alma szeleteket, szórjuk a tetejére a második adag barna cukrot. Közepes láng felett, várjuk meg, hogy rotyogjon, ekkor öntsük rá óvatosan a tésztát, és rögtön rakjuk be a forró sütőbe.
  3. 220 C-on süssük 15 percig, majd a hőfokot lejjebb tekerve 190 C-ra, további 10-15 percig sütjük.
  4. Amikor kész, szilikon lapáttal alányúlva minden oldalról fellazítjuk a tésztát, és a tálaló edényre csúsztatjuk. Ezzel nem szabad várni, mert az alján lévő karamell megszilárdulhat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1695
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc főzős csatornámon nézelődve láttam meg ezt a finomságot, ahogy éppen készítették. Sokkal szebb volt, mint az enyém, de hát vasárnap reggel, és üres gyomorral ki tud jobb fotót készíteni?

Hozzávalók

a tésztához

az almás réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek