Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birs linzer

Birs linzer
Birs linzer
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengetek birsalmát kaptunk. Már készült belőle birsalmasajt is, de még mindig volt. Ez egy jól bevált linzer receptünk, gondoltam, kipróbálom birsalmával is. Mivel a családom nem szereti a birsalma túl intenzív ízét, ezért választottam mellé a gála almát, mert ez édeskés, és még a mézzel tompítottam rajta egy kicsit. Így bevált, megették.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kettévágjuk.
  2. Az almákat megpucoljuk, és lereszeljük.
  3. Megpároljuk, a tűzről lehúzva megszórjuk fahéjjal, és ízlés szerint meglocsoljuk mézzel.
  4. Kinyújtjuk a linzertészta egyik felét, tepsibe rakjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket.
  5. Kinyújtjuk a másikat, és befedjük vele a süteményünket.
  6. Megszurkáljuk a tetejét villával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 500
elküldve: 13
receptkönyvben: 266
elkészítve: 15/27
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birsalma pite, linzertészta mézes birsalmás töltelékkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Tue, 2017-11-14 23:52

Kedves Szilvi!
Nekünk is sok birs terem és sok befőttet, lekvárt szoktam eltenni belőle. Finom lehet a sütid, de belegondoltam, hogy a birset igen nehéz lehetett lereszelni, de talán nem is feltétlen kellene, mivel nagyon könnyen puhul a párolás során, azt hiszem elég lenne mindössze vékonyabb úgy kb. 3 mm vastag szeletekre vágva párolni. Az egyéb almát én nem is párolom meg soha az almás pitéhez, hanem szeletelővel (uborka gyalu) leszeljük, majd a cukrot fahéjat rátéve teszem a tésztára a levével együtt, mivel úgy szaftosabb marad a töltelék. Jó ötlet, hogy vegyesen tetted az almát a birssel, egy kicsit szelidítve a birs intenziv ízét.
A birslekvárt levelestészta tölteléknek tudom ajánlani a sütésállósága miatt, nem folyik ki mint az egyébként nagyon finom baracklekvár.
üdvözlettel: Margó

49pirike
49pirike Fri, 2012-10-19 15:51

Ma meg sütöttem és nagyon finom, igaz én 2 kg almából készíttetem el. Üdv Pirike.

wuff23
wuff23 Sat, 2012-09-01 20:45

Nagyon finom és puha! Egészen más íze van a többi linzertésztához képest. A tészta receptjét próbáltam ki szilvával. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszönjük! :)

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2012-09-02 12:18

Nagyon szívesen.Én is szoktam túróval,és meggyel is készíteni.Próbáld majd ki azokkal is.Mi is pont a puhasága miatt kedveljük.Üdv:Szilvi

1320
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 16 dkg
sertészsír 16 dkg
tejföl 2 dl
sütőpor 1 csomag
ecet 1 kk
birs 1 kg
alma 4 db
fahéj 0 ízlés szerint
méz 4 teáskanál