r
Nosalty Logó

Ropogós kéksajtos tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Ropogós kéksajtos tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Összesen 2912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Összesen 395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 2912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 395 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Elkészítés

sajtos tallér

  1. A puha vajat, a kéksajtot, a mustárt, a fehérbort, a fűszereket és a keményítőt kézi robotgéppel kihabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát folpackra tesszük, hengert formálunk belőle, majd felcsavarjuk szalámivá. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a vaj.
  4. A tésztahengerből ezután egy éles, bevizezett pengéjű késsel szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tallérokat. Kicsit szét fognak terülni, ezért érdemes tisztes távolságra tenni egymástól.
  5. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük a kekszeket.
  6. Ha nem tudunk ellenállni a csábos illatoknak és azon melegében fogyasztanánk a kekszet, csak óvatosan, mert forró lehet! Kihűlve dobozban jól tárolható - hogy meddig, az rejtély, mert nálunk rekordgyorsan elfogyott! Ízlés szerint elkészíthetjük hozzá az alább látható zöldfűszeres mascarponét, ami remekül működik a tallérokra kenve.

zöldfűszeres krém (opionális)

  1. A mascarponét és habtejszínt kézi robotgéppel kibaosítjuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és belefacsarunk némi citromlevet is.
  2. Tetszőleges féle és mennyiségű zöldfűszert finomra aprítunk (aka amennyit nem szégyellünk), és belekeverjük a krémbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 262
  • Össznézettség: 1215
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 04.

Receptkategóriák

Ropogós kéksajtos tallér
Rosanics Petra 313 recept

Sós kekszeket sokkal ritkábban csinálunk, mint lehetne, pedig pofonegyszerűek, és pillanatok alatt összedobhatók. Erre jó példa ez a kéksajtos tallér, amiben a hagyományos omlós tészta vajtartalmának felét aromás kéksajtra cseréltük, ettől pedig még ellenállhatatlanabb lett. Ízesítésként ment még bele kevés mustár és fehérbor is, és a fűszerekről se feledkezzünk meg: szerecsendió, bors és só semmiképpen nem hiányozhat belőle!

Hozzávalók

sajtos tallér

zöldfűszeres krém (opionális)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?