Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tallér Évi néni konyhájából

Sajtos tallér Évi néni konyhájából
Sajtos tallér Évi néni konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bulira készültem, és ígértem, hogy viszek sajtos tallért. Vettem egy elektromos tallérsütőt, amivel viszonylag gyorsan kisütöttem a tésztát. Igazán ízes, ropogós lett. Azóta már többször is elkövettem, mert nagyon nagy sikere van a családban is. Itt elosztottam három felé, az egyik köményes lett, a második chia magos, a harmadikba szezámmagot tetem.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat (sajtot reszelve) robotgépben összegyúrjuk. Nem kell sokáig gyúrni, csak éppen, amíg összeáll.
  2. Ha magokat szeretnénk beletenni, akkor azt most érdemes.
  3. Folpackba csomagolva, fél órát hűtőben pihentetjük.
  4. A hűtőből kivéve kis diónyi golyókat formálunk belőle, amit a sütőforma közepére teszünk, és a fedelét rácsukjuk.
  5. Aranybarnára sütjük.
  6. Ha kihűlt, akkor elcsomagolhatjuk dobozban, "sokáig" finom ropogós marad.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 122
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos ropogós

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evibaba89
evimelanie / evibaba89 Thu, 2017-10-12 08:36

Nagyon szuper recept! A tészta egyik felébe fokhagymaport, a másikba mindefele magot kevertem. Fém dobozba tettem és így Napokig finom friss maradt.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2017-10-12 13:56

Örülök hogy tetszett. Végül is ez egy alaprecept, de minenki azt tesz bele, amit szeret. Biztosan nagyon finom a fokhagymával. Legközelebb én is kipróbálom.☺️

347
cheddar sajt 175 g
vaj 175 g
tejföl 250 g
tojás 1 db
finomliszt 450 g
1 teáskanál